Ofertă expirată
Această ofertă a expirat în data de 31.03.2013

Circuit Irlanda-Scotia-Anglia 2013

Circuit Irlanda-Scotia-Anglia 2013
Numele Agenţiei:
Paralela 45 Pipera
Zona:
Europa
Categoria cazare:
Hotel ***
Transport:
Avion
Tipul ofertei:
Turism
Preţ generic:
de la 1640 EUR
Durata
14 nopti
Perioada
21.07 – 04.08
Plecare din
Bucuresti
Ofertă valabilă până la:
31.03.2013
Introdusă la data de:
18.02.2013

Preţuri

Perioada Double
21.07 – 04.08 1640 Euro

Preţurile sunt de tipul: Persoana / Circuit

Descriere

Ziua 1 / 21.07.2013: BUCURESTI – LONDRA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu zborul companiei British Airways, BA 885 (09:55 / 11:25). Odata ajunsi la Londra, ne vom intalni cu ghidul local pentru a porni intr-un tur panoramic cu autocarul, pentru a descoperi principalele obiective turistice: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Covent Garden, etc. Cazare la Hotel Crown Moran 4* (sau similar).
Ziua 2 / 22.07.2013: LONDRA
Mic dejun. Zi dedicata vizitelor libere (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussauds, Soho, plimbare cu vaporasul pe Tamisa, etc.) si cumparaturilor sau excursie optionala la Windsor, pentru a vizita castelul, resedinta familiei regale britanice, cel mai mare castel din Anglia si cea mai mare fortareata locuita din lume, care incanta cu Apartamentele Regale si Capela St. George’s. La intoarcerea de la Windsor (in functie de timpul disponibil), putem face o croaziera pe Tamisa si putem vizita observatorul astronomic de la Greenwich, locul in care este trasat meridianul zero al pamantului. Cazare.
Ziua 3 / 23.07.2013: LONDRA – STONEHENGE – BATH – BRISTOL ( 210 km )
Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic. Traseul continua spre Bath, cea mai vestita statiune balneara din Marea Britanie, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu vizitarea Bailor Romane. Plecare spre Bristol pentru un scurt tur panoramic al orasului, vechi port la Atlantic, prilej cu care vom putea admira si Podul Suspendat de la Clifton, capodopera a ingineriei engleze. Cazare in zona Bath la Hotel Limpley Stoke 3* (sau similar).
Ziua 4 / 24.07.2013: BRISTOL – OXFORD – STRADFORD – LIVERPOOL ( 275 km )
Mic dejun. Plecare spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar, numit si orasul turlelor visatoare (optional intrarea la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls, etc.). Ziua continua cu vizitarea Palatului Blueheim, cea mai mare casa privata britanica, casa familiei Churchill. Plecare apoi spre Stradford-upon-Avon, orasel cu case pe jumatate din lemn, care reuseste sa pastreze inca atmosfera din vremea lui Shakespeare, a carui Casa Memoriala o vom vizita. In continuarea zilei, ne vom deplasa spre Liverpool, cu o oprire pe traseu la cel mai frumos castel medieval al Angliei, Castelul Warwick. Sosire in Liverpool si cazare la Hotel Hampton by Hilton 3* (sau similar).
Ziua 5 / 25.07.2013: LIVERPOOL – CHESTER – DUBLIN ( 190 km )
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Liverpool, prilej cu care vom admira Catedrala, vechile docuri, Muzeul Beatles, impozanta cladire Royal Liver, cu o inaltime de 90 m, vechiul sediu al Companiei Indiilor, etc. Anumite zone din oras, inclusiv vechiul chei de pe raul Mersey, au fost incluse de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial, iar in anul 2008, orasul Liverpool a fost declarat “Capitala Europeana a Culturii”. Continuam cu vizitarea orasului Chester, cel mai fascinant oras in stil Tudor, cu siruri duble de magazine si trotuare acoperite, cu un caracter arhitectural inedit. Traseul continua spre Holyhead, o mica insula de unde ne vom imbarca pe ferry boat spre Dun Laorghaire. Odata ajunsi in IRLANDA, la Dublin, vom putea petrece optional, o seara intr-un PUB irlandez tipic, unde vom servi cina si ne vom bucura de muzica traditionala, dans si multa veselie, sarbatorind astfel sosirea intr-o tara in care ospitalitatea este politica nationala. Cazare la Hotel Grafton Capital 3* (sau similar).
Ziua 6 / 26.07.2013: DUBLIN
Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal in Dublin insotiti de ghidul local, care ne va face un scurt istoric al capitalei irlandeze, prilej cu care vom vizita principalele monumente ale orasului, cum ar fi: Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity (unde se afla celebra Carte din Kells), Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos, etc. Dupa-amiaza libera pentru cumparaturi si bineinteles pentru degustarea berii irlandeze Guiness, cu posibilitatea vizitarii vechii fabrici de bere, astazi “muzeul” Guiness. Cazare.
Ziua 7 / 27.07.2013: DUBLIN – ROCK OF CASHEL – KILLARNEY ( 290 km )
Mic dejun. Plecare spre sud, trecand prin Muntii Wicklow care ofera privelisti de vis, pentru a ajunge la faimoasa Manastire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi manastiri–fortareata din Irlanda, construita direct pe stanca, fosta resedinta a regilor Munster inainte de venirea normanzilor, locul unde in sec. al V-lea, Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a crestinat pe rege. Oprire in Cork, al doilea oras ca marime al Irlandei si, daca timpul permite, vom face o vizita la distileria Jameson, vestita pentru whisky-ul irlandez, un competitor serios al celui scotian. Calatoria continua catre Killarney unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vedea Catedrala Sf. Maria, Manastirea Franciscana si Abatia Muckross. Cazare la Hotel Killarney Heights 3* (sau similar).
Ziua 8 / 28.07.2013: KILLARNEY – RING OF KERRY – LIMERICK ( 310 km )
Mic dejun. Astazi vom parcurge cel mai frumos drum panoramic din Europa, Ring of Kerry, cu o lungime de 170 km, care se intinde de-a lungul unei peninsule unde este adapostit un parc national cu peste 10.000 de hectare, caracterizat printr-o vegetatie de tip mediteranean, cu palmieri si iasomie, rododendroni si fuchsia. Vom vizita Muckross House, situata in inima parcului, construita in anul 1843 de catre arhitectul scotian William Burn, in stil Tudor, care in anul 1861 a adapostit-o pe regina Victoria. Calatoria continua catre Bunratty Castle, fortareata in stil normand, a carei constructie a inceput inca din anul 1270, cu al sau parc al folclorului si traditiei culturale irlandeze, fiind considerat astazi, cea mai mare atractie turistica irlandeza. Cazare la Hotel Carlton Castleroy 3* (sau similar).
Ziua 9 / 29.07.2013: LIMERICK – ATHLONE – DROGHEDA ( 345 km )
Mic dejun. Ziua incepe cu deplasarea spre Cliff of Moher unde vom face o scurta oprire pentru a admira faleza spectaculoasa inalta de aprox. 200 metri si lunga de 8 km, al carei perete se prabuseste aproape vertical in valurile uriase ale Atlanticului. Itinerariul zilei continua spre Athlone, unde vom vizita ruinele Castelului Athlone, castel construit in sec. al XIII-lea de catre normanzi, aflat in umbra Bisericii Sf. Petru si Paul, construita in sec. al XIX-lea. Traversam in continuare raul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea batalie dintre catolicii condusi de regele James si protestantii condusi de William de Orania, batalie considerata momentul declansator al luptelor care nu s-au terminat pana in zilele noastre, intre catolici si protestanti. Ne vom indrepta apoi spre Drogheda unde ne vom caza la Hotel The D 3* (sau similar).
Ziua 10 / 30.07.2013: DROGHEDA – BELFAST
Mic dejun. Dimineata vom vizita situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi si vestite necropole megalitice din epoca neoliticului, cu o varsta de peste 5.000 de ani, mai vechi decat Stonehenge sau Marea Piramida a lui Keops din Egipt. Ziua continua cu deplasarea spre Belfast, unde impreuna cu ghidul local vom face un tur panoramic al capitalei Irlandei de Nord care se intinde pe malul stang al Raului Lagan, oras care a fost pana nu demult teatrul confruntarilor religioase intre protestanti si catolici, dar si locul de nastere al Titanicului. Vom avea prilejul sa vedem Donegall Square, Primaria, Turnul cu ceas, Universitatea, Gradina Botanica, santierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul si Catedrala. Cazare la Hotel Dunadry 3* (sau similar).
Ziua 11 / 31.07.2013: BELFAST – STRANRAER – GLASGOW – EDINBURGH ( 300 km )
Mic dejun. Astazi ne vom imbarca pe ferry boat-ul cu care vom traversa in SCOTIA, la Stranraer. Ne vom indrepta apoi spre Glasgow, insa pe parcurs vom vizita magnificul Castel Culzean, construit pe varful unei stanci, una dintre cele mai mari realizari ale arhitectului scotian, Robert Adam. In semn de recunostere din partea poporului scotian, un apartament de la etajul castelului a fost dat in proprietate pe viata generalului Eisenhower. Alaturi de o colectie de picturi, arme, mobilier si portelanuri exista si un muzeu care comemoreaza realizarile lui Eisenhower. Ajunsi in Glasgow, considerat a fi cel mai popular oras scotian, vom face un tur panoramic care include partea medievala, cu Universitatea si Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric al VIII-lea si centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange, Primaria, etc. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Edinburgh, unde ne vom caza la Hotel Murrayfield 3* (sau similar).
Ziua 12 / 01.08.2013: EDINBURGH
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei Scotiei, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase asezari din lume. Dimineata vom face un tur pietonal insotiti de ghidul local, cu care vom vizita partea veche a orasului, in care se afla Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortarete din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scotiene si “Stone of Destiny”, in traducere Piatra Destinului, pe care erau incoronati regii scotieni. In continuare vom ajunge in New Town, partea noua a orasului situata la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu haosul medieval al orasului vechi. Aceasta juxtapunere arhitecturala care intriga, nu este egalata de nici un alt oras european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescenta vulcanica care ofera o priveliste superba asupra orasului. In varful acestui deal se afla Observatorul, cu un dom in stil grecesc, Monumentul National, o copie neterminata a Parteonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi sau pentru explorarea in continuare a orasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street, inima orasului, una dintre cele mai agitate strazi din Europa sau se poate vizita Parlamentul, astazi sediul judecatoriei, Biserica High Kirk of St. Giles, care are un turn sub forma de coroana, cu superba Capela Thistle sau Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale Regina, atunci cand se afla in Scotia. In stransa legatura cu Maria, regina scotienilor, Holyroodhouse ofera fascinante imagini din trecutul sau glorios. Tot aici se afla “Arthur’s Seat”, in traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stanci aflate in spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Optional, seara scotiana cu degustare de whisky. Cazare.
Ziua 13 / 02.08.2013: EDINBURGH – STIRLING – LOCH NESS – EDINBURGH ( 490 km)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de o zi, care incepe cu orasul Stirling, considerat capitala de drept a Scotiei, pentru a vizita Castelul, un adevarat simbol al Scotiei, legat de eroul national William Wallace. Castelul, care pare a fi crescut din stanca inalta de 77 m, a fost excelent renovat in anul 2011. De pe zidurile castelului vom avea o imagine cuprinzatoare a campului de batalie de la Bannockburn, unde s-a desfasurat importanta lupta in razboiul de independenta al Scotiei. Traseul continua spre nordul extrem, cea mai fascinanta zona a Scotiei, renumita prin peisaje montane salbatice, locuri marine si castele medievale. Vom trece prin apropierea muntilor Nevis, unde se afla cel mai inalt varf din Marea Britanie, Ben Navis, cu o inaltime de 1.344 m, ajungand apoi la Loch Ness, cunoscut ca fiind locul in care salasuieste legendarul monstru denumit in zilele noastre “Nessie”. Pe malul lacului se afla ruinele Castelului Urquhard care dateaza din sec. al XII-lea, cunoscut in istorie datorita faptului ca in anul 1926 acesta a fost capturat de catre Regele Eduard I al Angliei in timpul primei invazii engleze in Scotia. In continuarea zilei, vom pleca spre cel mai nordic punct al Canalului Caledonian, care strabate Great Glen, cunoscut si sub denumirea de Great Albyn, leagand intre ele lacurile scotiene si vom ajunge in Inverness, capitala traditionala a scotienilor munteni, orasul personajului shakespearian Macbeth. Intoarcere la Edinburgh pentru cazare.
Ziua 14 / 03.08.2013: EDINBURGH – DURHAN – YORK – LINCOLN ( 450 km )
Mic dejun. Parasim Edinburghul indreptandu-ne spre satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. In interiorul Capelei, vom descoperi extraordinare sculpturi in piatra “o fascinanta biblie in piatra”. In ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal. Plecam apoi spre York, cu un scurt popas la Durhan, orasel universitar care pastreaza si astazi un aer scolastic, aproape medieval. Mareata catedrala in stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Noua Altare este locul de odihna al Sf. Cuthbert “Focul Nordului”. Odata ajunsi in York, oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc turn normand, vom vizita cladirea impozanta a Catedralei York Minster, cea mai mare din tara, un amestec de stil clasic, normand, saxon si englezesc care da senzatia ca pluteste deasupra orasului. Catedrala a fost construita timp de 250 de ani ca “un act de rugaciune al celor mai practici oameni din lume”, a carui intretinere costa 5 lire pe minut. Posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboara intr-un beci construit sub un nou centru comercial si merg cu transportoare electrice printr-un “tunel al timpului”, ajungand intr-un sat viking din secolul al X-lea, avand toate imaginile, sunetele si mirosurile corespunzatoare. Calatoria continua spre Lincoln, o veche asezare romana, unde vom remarca cladirile medievale bine pastrate, care atesta bogatia rezultata din infloritorul comert cu lana. Catedrala, un amestec de stil gotic si normand, este una dintre cele mai frumoase din Marea Britanie. Cazare la Hotel Holiday Inn Express Lincoln City Center 3* (sau similar).
Ziua 15 / 04.08.2013: LINCOLN – CAMBRIDGE – LONDRA ( 265 km )
Mic dejun. Plecare spre orasul universitar Cambridge, a carui frumusete consta in unitatea sa, pentru a face un tur pietonal care include urmatoarele obiective: King’s College cu Capela sa considerata o glorie a Cambridge-lui, Biserica Great St. Mary, Christ’s College, Trinity College, care are cea mai mare curte patrata universitara din lume, St. John’s College, in spatele caruia se afla Puntea Suspinelor, realizata dupa faimosul pod cu acelasi nume din Venetia, Biserica Sfantului Mormant, una dintre cele doar 4 biserici rotunde din Anglia, care a fost fondata de Cavalerii Templieri, Peterhouse, cel mai vechi si traditionalist dintre colegii. Daca timpul permite, posibilitate optionala pentru vizitarea unui colegiu. Transfer la aeroportul din Londra pentru zborul spre Bucuresti cu compania British Airways, BA 884 (18:05 / 23:20).

TARIF: 1.645 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 595 EURO
(tariful este valabil pt. un grup minim de 30 turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se va majora cu 70 euro/ pers.)


rezervari la nr de telefon 0720/499.288 Bogdan Straut
0769/617.913 Oana Hoara
www.terrasejur.ro

Servicii incluse

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta Bucuresti – Londra – Bucuresti
- transport intern cu autocar dotat cu aer conditionat (fara ziua 6 si 12, cand autocarul trebuie sa stationeze conform normelor A.E.T.R.)
- 14 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- traversarile cu ferry-boat
- ghizi locali in Londra, Dublin, Belfast si Edinburgh
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele, etc.
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism


Contact:

Paralela 45 Pipera
Blvd Pipera nr 34 , Bucuresti
tel: 0720499288; fax: 021 340 46 67
e-mail: terra.holidays@gmail.com
http://www.facebook.com/pages/Terra-Tour-Holidays/177427782297130

Trimite o întrebare către Paralela 45 Pipera

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (unde vei primi răspunsul):

Telefon:

Întrebare ta (mesajul şi răspunsul pot fi publicate în pagina ofertei):

Cod de securitate
Codul de securitate:

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: