Circuit Italia 2018 – Lombardia și Marile Lacuri plecare pe 03 iunie

Circuit Italia 2018 – Lombardia și Marile Lacuri plecare pe 03 iunie
Numele Agenţiei:
Paralela 45 Pipera
Zona:
Europa
Categoria cazare:
Hotel ****
Transport:
Avion
Tipul ofertei:
Turism
Preţ generic:
640 EUR
Durata
8 zile
Perioada
03.06 - 10.06.2018
Plecare din
Bucuresti
Ofertă valabilă până la:
03.06.2018
Introdusă la data de:
14.04.2018

Preţuri

Perioada loc in camera dubla
03.06 - 10.06.2018 640 euro

Preţurile sunt de tipul: Persoana / Circuit

Descriere

Ziua 1 / 03.06.2018: București – Bergamo
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:20 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Wizz Air). Plecare spre Bregamo cu zborul companiei Wizz Air W6 3131 (06:20 / 07:45). După sosire ne vom îndrepta spre centrul orașului Bergamo, o perlă a Italiei de Nord, care păstrează mai bine decât oricare alt oraș din zonă, atmosfera medievală, având o densitate remarcabilă de monumente istorice. Vom vedea de pe Masivul Torre Civica o priveliște vastă a celor două părți ale orașului, de sus și de jos: Bergamo Alta și Bergamo Bassa. Vom petrece câteva ore în zona de sus, descoperind străzi și alei cu vitrine elegante, palate mici și case din lemn, dar și piețe renascentiste precum Piazza del Duomo și Piazza Vechia, dominate de arhitectura bergameză impozantă. Vom admira Capella Colleoni, construită din marmură roz și albă, decorată cu basoreliefuri și fresce în stil rococo si la câțiva pași distanță, Basilica di Santa Maria Magiore și teatrul care-i evocă pe cei mai mari artiști ai cetății: pictorul Lorenzo Lotto și compozitorul Gaetano Donizetti. Cazare în Bergamo la Hotel Starhotel Cristallo Palace 3* (sau similar).

Ziua 2 / 04.06.2018: Bergamo – Sirmione – Lacul Garda – Malcesine – Bergamo
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Sirmione, un orășel din peninsula cu același nume, care este considerat o bijuterie a celui mai mare lac alpin din Italia, Lacul Garda, situat la intersecția regiunilor Veneto, Lombardia și Trentino. Astăzi Sirmione este o stațiune litorală și termală care în antichitate se numea Sermio și care încă de atunci era o destinație cautată pentru efectele benefice ale apelor termale dar și pentru peisajele oferite de Munții Alpi. Vom vizita centrul istoric al orașului, unde vom vedea Castelul Scaligero (intrarea opțională), construit în sec. al XIII-lea de Mastino I della Scala, seniorul Veronei, Biserica Santa Maria Maggiore, care datează din anul 1400, precum și Biserica San Pietro in Malvio, cu renumite fresce medievale. Traseul va continua spre nordul lacului, o zonă mai îngustă și încadrată de munții Alpi, pe șoseaua construită chiar pe mal, pe partea estică. Vom face o scurtă oprire în stațiunea Malcesine, la poalele muntelui Baldo unde vom pătrunde în atmosfera specifică locului, admirând vechiul castel cu bastioane și metereze care se reflectă în oglinda lacului, după care ne vom plimba pe străduțele pietruite unde vom găsi o mulțime de magazine cu suveniruri. Opțional, plimbare cu vaporașul în jurul peninsulei Sirmione, prilej de a admira Grotte di Catullo, așa-numita Grotă a lui Catullus, în realitate ruinele unui edificiu roman din epoca augustină care a aparținut poetului Catullus. Întoarcere la Bergamo pentru cazare la Hotel Starhotel Cristallo Palace 3* (sau similar).

Ziua 3 / 05.06.2018: Bergamo – Milano – Bergamo
Mic dejun. Plecare spre Milano, capitala Lombardiei, al doilea oraș ca mărime din Italia, cel mai populat și mai prosper oraș din nordul țării, oraș recunoscut ca una dintre cele mai importante capitale ale modei și design-ului, cu multe magazine cochete, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone. Capitala comerțului, finanțelor și mass-mediei la nivel național, Milano are o zonă centrală cu o arhitectură eclectică, definită de proporții monumentale. Vom face un tur panoramic și pietonal al orașului care va include Domul (intrarea opțională), o capodoperă universală a stilului gotic, cu un interior spectaculos și impresionant, al cărui acoperiș poate fi descris ca un labirint creat dintr-o dantelărie nesfârșită de piatră, Galeriile Vittorio Emanuele, considerate a fi cel mai vechi shopping mall al lumii, Castelul Sforzesco, o fortăreață medievală din cărămidă roșie, de unde puternicele familii Visconti și Sforza au condus orașul. De asemenea, veți putea vizita (numai cu rezervare solicitată la înscriere), magnifica lucrare murală ''Cina cea de taină'' a lui Leonardo Da Vinci, din Biserica Santa Maria delle Grazie. După-amiază, timp liber pentru activități individuale, posibilitate de a vizita muzeul Operei Scala sau Pinacoteca di Brera, una dintre marile colecții de pictură ale Italiei sau cumpărături pe Corso Vittorio Emanuele și pe Via Montenapoleone. Întoarcere la Bergamo pentru cazare la Hotel Starhotel Cristallo Palace 3* (sau similar).

Ziua 4 / 06.06.2018: Bergamo – Lacul Como – Bellagio – Menaggio – Tremezzo – Induno Olona
Mic dejun. Vom părăsi Bergamo și ne vom îndrepta spre Lacul Como, unul dintre cele mai interesante lacuri din Italia datorită peisajului montan divers și a orășelelor încântătoare care îl înconjoară. Como este considerat a fi cel mai frumos lac din Europa, cu o suprafață de 146 km2 și cu o adâncime de peste 400 m, fapt care-l înscrie în topul celor mai adânci lacuri din lume. Încă din Epoca Romană, aristocrații vremii au considerat Como o importantă locație de vacanță și mai recent, celebrități ale lumii au avut sau încă au case de vacanță pe malurile lacului. Vom face o incursiune cu un vaporetto, pornind de la debarcaderul din Como, spre nord, incluzând trei opriri. Vom vedea cu această ocazie malurile lacului care sunt presărate cu vile, grădini luxuriante și stațiuni, în timp ce zona de lângă rivieră este un mozaic de coline împădurite și versanți stâncoși sălbatici. Multe dintre aceste vile cu grădini au fost construite în timpul renașterii italiene și reprezintă chiar și astăzi o culme a rafinamentului artistic și a bunului gust. Majoritatea clădirilor datează din sec. al XIX-lea atunci când mulți englezi au venit în Italia căutând o climă blândă și au dorit să își construiască reședințe de vacanță în cel mai clasic stil renascentist, fără să uite însă de elegantele grădini englezești. Vom vizita stațiunile Bellagio, Menaggio și Tremezzo, prilej de a descoperi detaliile freneziei de culori, care fac celebre grădinile vilelor aflate încă în proprietatea unor vechi familii aristocratice. Aranjamentele acestor grădini, compuse din elaborate ornamente florale, statui, fântâni și plante exotice, au făcut obiectul unor competiții acerbe între orgolioasele familii nobiliare. Un exemplu faimos este cel al competiției dintre vilele Carlotta și Melzi, prima construită la Tremezzo pentru marchizul Giorgio Clerici și cea de-a doua, în Belaggio, a lui Francesco Melzi, vicepreședintele Republicii Cisalpine a lui Napoleon. La întoarcerea în Como, vom vizita centrul istoric, elegant și animat, vom admira printre altele Duomo gotic și renascentist, Palatul Broletto, grădinile publice, cu Tempio Voltiano, Teatro Sociale și Palatul Cernezzi (primăria veche), iar străduțele vechi pline de magazine de antichități și suveniruri,cu cafenele și restaurante, vor fi cu siguranță o atracție pentru toată lumea. La finalul zilei ne vom îndrepta spre Induno Olona, pentru cazare la Hotel Villa Porro Pirelli 4* (sau similar).

Ziua 5 / 07.06.2018: Induno Olona – Stresa – Lacul Maggiore – Insulele Bella și Pescatori
Mic dejun. Dimineața vom porni spre Stresa, un orășel medieval, considerat a fi “cartierul general” al lacului Maggiore, una dintre cele mai pitorești așezări din regiune, cu străduțe cochete pline de restaurante pescărești și cu clădiri de la începutul secolului trecut care atrag turiștii din toate zonele lumii. Vom porni într-un scurt periplu pe Lacul Maggiore care va include o plimbare de neuitat pe cele mai frumoase insule, respectiv Insula Bella și Insula Pescatori din Arhipelagul Borromeo, situate în partea nord-vestică a lacului, care aparțin unei vechi familii de nobili care au dat numele arhipelagului. Insulele reprezintă sinteza tradiției peisagistice a regiunii: cea renascentistă a Italiei, care prețuiește ordinea și simetria și cea victoriană a Angliei, care creează iluzia unui peisaj sălbatic natural. Insula Bella este prima pe care vom coborî pentru un adevărat regal al aventurii noastre lombarde. Vom vedea cum, cu ajutorul arhitectului Crivelli, contele Carlo Borromeo al III-lea a reușit să transforme insula într-o grădină amenajată în terase, construind în anul 1632 Palatul Borromeo, pe care i l-a dedicat soției sale Isabella. Palatul este astăzi unul dintre cele mai bogate din Lombardia, cu o galerie vastă de picturi baroce și tapiserii flămânde, cu grădini spectaculoase, cu plante rare, statui, fântâni și grote artificiale care crează o ambianță unică. Peste jumatate din suprafața acestei insule este ocupată de palat și grădinile sale luxuriante, unde viețuiesc și câteva exemplare superbe de păuni albi și unde Inorogul, simbolul familiei Borromeo, este omniprezent. Ne vom îndrepta apoi spre singura insulă locuită din arhipelag, Insula Pescatori, preferata scriitorului Ernest Hemingway, cunoscută și ca insula artiștilor, datorită căsuțelor vechi și pitoreștilor străduțe înguste și foarte înguste care crează o atmosferă de un farmec aparte. După-amiază ne vom întoarce în cocheta stațiune Stresa unde vom avea timp liber pentru plimbări și cumpăraturi. Veți putea vizita renumita grădină botanică a Villei Taranto (intrare opțională) sau veți putea urca cu telecabina (Mottarone cablecar) până la altitudinea de 1491 m, de unde veți avea una dintre cele mai impresionante panorame din Piemont. Întoarcere la Induno Olona, pentru cazare la Hotel Villa Porro Pirelli 4* (sau similar).

Ziua 6 / 08.06.2018: Induno Olona – Torino
Mic dejun. Astăzi vom porni spre o regiune destinată sporturilor de iarnă, care este o revelație pentru cei îndrăgostiți de măreția și farmecul ținuturilor alpine. Vom intra în Piemont, fostul domeniu al Casei de Savoia, care, cu ajutorul unora dintre cei mai celebri arhitecți baroci ai timpului, a transformat Torino într-o capitală europeană elegantă, cu biserici noi, palate, grădini, piețe publice și poduri peste Fluviul Pad. Vom face un tur pietonal prin centrul orașului, care va include Palazzo Reale, fosta reședință regală a familiei Savoia, Palazzo Carignano, un triumf baroc a lui Guarino Guarini, unde s-a născut Vittorio Emanuele al II-lea, primul rege al Italiei unite, Palazzo Madama, numit după regina Maria Cristina de Savoia, cu o fațadă monumentală, proiectată de Filippo Juvarra. Opțional vizitarea unuia dintre palate. Timp liber pentru a putea vizita bisericile baroce Santa Cristina, San Carlo, San Lorenzo sau Duomo di San Giovanni, unde se află capela Sfântului Giulgiu al lui Iisus sau pentru cumpărături. Cazare în Torino la Hotel Holiday Inn Turin – Corso Francia 4* (sau similar).

Ziua 7 / 09.06.2018: Torino – Mont Blanc – Courmayeur – Torino
Mic dejun. Zi dedicată excursiei la Monte Bianco (Mont Blanc), cel mai înalt munte din Europa de Vest. Valle d'Aosta este renumită prin cel mai vechi parc național, Gran Paradiso, cândva domeniul regelui Vittorio Emanuele al II-lea, lăsat moștenire națiunii după Primul Război Mondial. Astăzi este o regiune semiautonomă, bilingvă, situată la granița cu Franța și Elveția, un cadru natural dintre cele mai sălbatice, mai accidentate și mai nealterate, cu multe specii de plante și animale protejate de lege. Aici vom găsi frumusețea pură a celor mai înalte piscuri din Alpii italieni, defilee abrupte, mărginite de castele romantice și paisprezece văi secundare, sculptate de ghețari. Opțional, vom putea urca cu telecabina ''Skyway Monte Bianco'' din zona La Palud (1300 m), de la baza masivului Mont Blanc, până la Vârful Punta Helbronner (3466 m), pe un parcurs în care telecabina circulară se rotește în jurul propriei axe, pentru o imagine panoramică de 3600. La revenirea de pe munte, vom petrece câteva ore la Courmayeur, așezarea italiană legată de Franța prin tunelul Mont Blanc. După-amiază ne vom întoarce la Torino pentru cazare la Hotel Holiday Inn Turin – Corso Francia 4* (sau similar).

Ziua 8 / 10.06.2018: Torino – București
Mic dejun. Timp liber la dispoziție până la transferul la aeroport pentru plecarea spre București cu zborul companiei Wizzair W6 3150 (15:50 / 19:15).

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Bergamo și Torino – Bucureşti cu compania Wizz Air
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*
- transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tururi panoramice de oraș în Bergamo, Milano și Torino
- excursie la Courmayeur – Mont Blanc
- însoţitor român de grup

Notă:

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu: aprox. 145 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- cateringul în timpul zborului
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- biletele de vaporaș, telecabină și funicular
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale


Contact:

Paralela 45 Pipera
Blvd Pipera nr 36 , Bucuresti
tel: 0720499288; fax: 021 340 46 67
e-mail: terra.holidays@gmail.com
www.paralela45luxury.ro

Trimite o întrebare către Paralela 45 Pipera

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (unde vei primi răspunsul):

Telefon:

Întrebare ta (mesajul şi răspunsul pot fi publicate în pagina ofertei):

Cod de securitate
Codul de securitate:

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: