Circuit Madeira 2018 | Festivalul vinului – 10 zile - plecare 27 august

Circuit Madeira 2018 | Festivalul vinului – 10 zile -  plecare 27 august
Numele Agenţiei:
Paralela 45 Pipera
Zona:
Europa
Categoria cazare:
Hotel ****
Transport:
Avion
Tipul ofertei:
Turism
Preţ generic:
750 EUR
Durata
10 zile
Perioada
27.08 - 05.09.2018
Plecare din
Bucuresti
Ofertă valabilă până la:
27.08.2018
Introdusă la data de:
14.04.2018

Preţuri

Perioada loc in camera dubla
27.08 - 05.09.2018 750 euro

Preţurile sunt de tipul: Persoana / Circuit

Descriere

Ziua 1 / 27.08.2018: Bucureşti – Lisabona – Insula Madeira (Funchal)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (07:00 / 09:35), de unde se va pleca către Insula Madeira cu zborul TP 1681 (12:10 / 13:55). Sosire în Funchal, capitala Insulei Madeira, transfer şi cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28.08.2018: Funchal
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur de o jumătate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oraş splendid, situat într-un minunat golf înconjurat de munţi. Actuala capitală a insulei, a cărei denumire provine de la “funcho” (fenicul), plantă care creştea din abundenţă în zonă, a fost întemeiată în anul 1421, pe vremea primelor încercări de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Grădina Botanică unde vom admira speciile endemice de flori din Insula Madeira şi alte plante exotice. A doua oprire va fi la piaţa locală „Mercado dos Lavradores”, unde vom admira femeile îmbrăcate în costume tradiţionale, care vând flori exotice culese din grădinile de pe insulă şi impresionantă piaţă de peşte, unde vom remarca peştele spadă, cel mai popular peşte din zonă. Următoarea oprire va fi la o fabrică de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricaţie a celebrelor broderii madeirene. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 3 / 29.08.2018: Funchal
Mic dejun. Împreună cu însoţitorul de grup vom participa la festivităţile dedicate Festivalului Vinului. Vom afla povestea vinului la Madeira Wine Company, mai exact la Blandy’s Wine Lodge. În centrul capitalei Funchal, acest loc ne va oferi experiența completă legată de producerea vinului de Madeira, împreună cu istoria familiei britanice Blandy. Vom vizita pivnițele în care erau produse, depozitate, vândute și exportate vinurile locale şi vom afla despre diversele soiuri de vin de pe insulă: Sercial, Verdelho, Bual sau Malmsey. Vom vizita muzeul în care se află diverse obiecte precum registre, cataloage, o presă de vin ce datează din sec. XVII-lea, ustensile etc. În încheierea turului vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.08.2018: Funchal – Eira Do Serrado & Monte – Funchal
Mic dejun. Opţional, excursie de o jumătate de zi cu ghid local la Eira Do Serrado & Monte. Veţi merge spre punctul de observaţie Eira do Serrado, de unde veţi admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Vă veţi opri în satul Monte, situat pe vârful unui deal, deasupra oraşului Funchal, care se mândreşte cu o frumoasă biserică în interiorul căreia se află mormântul lui Carol I, ultimul împărat al imperiului Austro-Ungar. La întoarcere veţi putea avea parte de o experienţă inedită coborând dealul până la Livramento cu o “sanie”, o combinaţie ciudată între un coş împletit de răchită şi sanie (coborârea nu este inclusă în tarif). Sania este manevrată de doi carreiros (cărăuşi) pe o distanţă de aprox. 2 km şi poate atinge uneori o viteză de 50 km/h. Acest mijloc de transport datează din anul 1850, de pe vremea când pe acest deal nu era construit funicularul care funcţionează astăzi. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.08.2018: Funchal – Estreito de Camara de Lobos – Funchal
Mic dejun. Plecare spre Estreito de Camara de Lobos, un pitoresc sat pescăresc situat în apropierea oraşului Funchal, care a fost imortalizat şi de Winston Churchill în timpul şederii sale în Madeira. Aceasta este şi cea mai importantă zonă viticolă din Madeira. Pe măsură ce veţi urca spre zonele mai înalte, veţi observa că plantaţiile cu viţă-de-vie sunt înlocuite de cele de bananieri. Odată ajunşi vom lua parte la prima activitate a zilei şi anume culesul strugurilor la podgoria Quinta da Pinheira, urmând apoi a asista la parada care are loc cu ocazia festivalului. Vom vedea grupurile de localnici îmbrăcate în costume tradiţionale care au cu ei unelte, butoaie şi cimpoaie din piele folosite pentru păstrarea vinului şi care vor prezenta diverse teme din viaţa de zi cu zi a insulei. În continuarea zilei ne vom îndrepta către centrul satului unde va avea loc zdrobirea strugurilor. Pe platformele special construite coşurile cu struguri sunt golite, iar localnicii încep să îi zdrobească cu picioarele goale. După terminarea întregului proces de zdrobirea a strugurilor vom asista la serbarea câmpenească cu grătare, vin, must şi delicioasele plăcinte locale cu brânză. După-amiază, întoarcere la Funchal pentru cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 6 / 01.09.2018: Funchal – Ribeira Brava – Sao Vicente – Porto Moniz – Funchal
Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai înalt promontoriu din Europa, după care veţi continua de-a lungul coastei sudice a insulei către Ribeira Brava - cea mai veche localitate de pe insulă, înfiinţată în anul 1440. Oprire pentru dejun în satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se află şi peşterile în stâncă. În continuarea zilei veţi ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate în rocile vulcanice şi pentru uimitoarele cascade. Veţi pleca apoi spre “Laurisilva” - cea mai mare pădure de dafini din lume înscrisă pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, după care veţi coborî spre Funchal prin Valea Serra de Aqua. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 7 / 02.09.2018: Funchal – Camacha – Santana – Funchal
Mic dejun. Opţional, excursie de o zi la Camacha & Santana cu ghid local şi dejun inclus. Prima oprire va fi în Camacha, una dintre cele mai mari aşezări din interiorul insulei, cunoscută ca centru de producţie al obiectelor din răchită, o destinaţie populară şi datorită faptului că aici s-a ţinut primul meci de fotbal din Portugalia, în anul 1875. În continuare veţi urca spre Pico de Areiro (1810 m), al doilea vârf ca înălţime de pe insulă, de unde veţi putea admira priveliştile impresionante asupra insulei. Următoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescătorie de păstrăvi, după care veţi pleca către Santana, situat în partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insulă, unde veţi putea vedea casele tradiţionale vesel colorate cu acoperişe de paie. Dejun. La întoarcerea spre Funchal veţi face o oprire în Machico, oraş construit între mare şi munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insulă în anul 1419. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 8 / 03.09.2018: Funchal
Mic dejun. Opţional, croazieră cu catamaranul (aprox. 3 ore). Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecând pe lângă ţărmul oraşului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa şi Camara de Lobos. La întoarcerea spre Funchal este foarte posibil să vedeţi delfinii care s-ar putea să vă urmeze în timpul călătoriei. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale. Opţional, “Seara Tradiţională Espetada cu program folcloric”. Vă invităm la un tradiţional restaurant madeiran, unde veţi descoperi nu numai mâncarea tradiţională, ci şi ospitalitatea călduroasă a localnicilor. Atmosfera este întreţinută de cântăreţi şi de grupul folcloric căruia vă veţi putea alătura. Cina cuprinde vin la sosire, fel principal ”Espetada” (frigărui din carne de vită cu ierburi aromatice), salată mixtă, pâine fierbinte de ţară, vin, salată de fructe proaspete şi cafea. Cazare la Hotel Windsor 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04.09.2018: Funchal
Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lisabona cu compania Tap Portugal TP 1686 (17:50 / 19:25), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TP 1324 (00:15 / 06:15).

Ziua 10 / 05.09.2018: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 06:15.

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Lisabona – Insula Madeira şi retur, cu compania Tap Portugal
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare cu mic dejun în Insula Madeira în hotel de 4*
- welcome drink la hotel în Funchal (un pahar de vin de Madeira sau suc)
- ½ zi tur de oraş Funchal cu ghid local vorbitor de limba română
- intrare şi degustare de vin la cramă în Funchal
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- vizitele şi intrările la obiectivele menţionate în program
- BONUS: intrare la Grădina Botanică
- ghizi locali
- conducător român de grup

Notă:

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor.
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.


Contact:

Paralela 45 Pipera
Blvd Pipera nr 36 , Bucuresti
tel: 0720499288; fax: 021 340 46 67
e-mail: terra.holidays@gmail.com
www.paralela45luxury.ro

Trimite o întrebare către Paralela 45 Pipera

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (unde vei primi răspunsul):

Telefon:

Întrebare ta (mesajul şi răspunsul pot fi publicate în pagina ofertei):

Cod de securitate
Codul de securitate:

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: