Constanta, cel mai vechi oras din Romania

Este principalul port la Marea Neagra si cel mai aglomerat, avandu-si originile in secolul al VI- lea iCr, cand grecii au intemeiat orasul- colonie Tomis. In anul 29 iCr se fac resimtite influentele Imperiului Roman, orasul gazduind pe poetul Ovidiu, dar si exilul sau de pe taramul Marii Negre.
Orasul se afla in partea de sud-est a Romaniei, avand iesire la Marea Neagra. Se afla intr-o zona lagunara in partea de nord- est si est si usor deluroasa in partea centrala si de nord, iar in partea de sud- vest zona de campie.
Clima evolueaza de la climatul continental, cu anumite particularitati ce tin de pozitia geografica si de componentele fizico- geografice ale teritoriului. Datorita existentei Marii Negre si a Dunarii, se realizeaza o evaporare a apei, ducand la umiditatea aerului si regland incalzirea acestuia. Caracteristice ale acestei zone sunt brizele de zi si de noapte.
Dintre obiectivele importante ale orasului, amintim:
• Statuia lui Ovidiu din piata cu aceasi nume, realizata de sculptorul Italian Ettore Ferrari intre anii 1883- 1884 si amplasata aici in 1887.
• Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie , cladire in stil neo- brancovenesc din piata, fiind unul dintre cele mai frumoase muzee ale Romaniei, datorita exponatelor sale valoroase, dar si a modului de prezentare a acestora. Detine o colectie de statui ale zeitatilor romane si grecesti din secolul al doilea pana in al treilea, fiind ingropate in secolul al patrulea cand crestinismul a devenit religie oficiala. Cea mai renumita este statuia Zeului sarpe “Glycon” cu par lung si fata antropomorfica.
• Edificiul Roman cu Mozaic ofera privelisti asupra unui mosaic din secolele III- IV d. Cr, descoperit in 1959. Initial forma terasa unei cladiri comerciale romane.
• Marea Moschee Mahmud al II-lea, inspirata din moscheea din Konya, Turcia, combinand elemente bizantine cu cele romane, iar restul constructiei fiind o cupola cu elemente romanesti. Este prima constructie din Romania realizata din beton armat. In interior se poate vedea cel mai mare covor oriental al Romaniei, cu 144 metrii patrati, ce apartinea sultanului Asbul Hamid, adusa aici din insula Ada Kaleh in 1965.
• Geamia Hunchiar este cea de a doua moschee, construita in perioada 1867- 1868 in stil maur, cu un minaret de 24 m inaltime.
• Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel construita intre anii 1883- 1895 in stil Greco- roman de catre Ion Mincu, iar picturile in stil neo- brancovenesc dateazxa din anii 1959- 1961.
• Cazinoul Paris, aflat pe promenada din apropierea apei, fiind un monument exuberant al stilului Art Nouveau, avand vitralii. A fost construit intre anii 1904- 1910 de catre arhitectii Daniel Renard si Petre Antonescu, si renovata ulterior intre anii 1985- 1987.In trecut detinea restaurante renumite.
• Acvariul, se gaseste aproape de Cazinoul Paris. A fost inaugurat in 1 mai 1958 ca primul acvariu public din Romania. Aceasta idee de infiintare i-a apartinut amiralului Balanescu. Adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata, nevertebrate din Marea Neagra si din Marea Mediterana, in total existand ~2000 de pesti si 60 de specii. Detine mai multe sectii: marina, dulcicoli indigeni, specii exotice.
• Farul Genovez, cu forma octagonala de 8 metrii, construit intre anii 1858- 1860 de catre o companie feroviara britanica. Numele sau provine de la comemorarea comerciantilor genovezi care au navigat de-a lungul coastei in secolul al XIII- ela.
• Statuia lui Mihai Eminescu realizat de Oscar Han in anul 1930 ce aminteste de dorinta poetului din poezia “Mai am un singur dor”.
• Muzeul Marinei Romane prezinta evolutia navigatiei civile si militare si istoricul Marinei Romanesti si al fotei comerciale.
• Ruinele cetatii antice Tomis
• Parcul arheologic

• Biserica greaca Schimbarea la fata
• Delfinariul
• Portul Tomis, portul turistic al Constantei, cu o multime de restaurante, terase si barci de agreement, in mijlocul sau se gaseste o fantana arteziana.
• Complexul muzeal de Stiintele Naturii ce include: Delfinariul, Muzeul Marii, Observatorul Astronomic, Planetariul, Microrezervatia de Animale si Voliera de Pasari Exotice si Decorative

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Alte informaţii despre Constanta

 • Rentacar
 • Obiective turistice
  • Acvariul din Constanta
   Acvariul din Constanta Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanţa a fost inaugurat in data de 1 mai 1958 ca primul acvariu public din Romania. Acvariul face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Cel mai mare bazin adaposteste si cea mai mare colecţie de sturioni, renumita atat pentru i..
   Localitatea: Constanta
  • Biserica Greaca
   Biserica Greaca Biserica Greaca din Constanta, cu hramul "Schimbarea la fata", a fost ridicata intre anii 1863 si 1865 prin contributia coloniei grecesti din oras, care a primit aprobarea sultanului Abdul Azis. Este o constructie mare, fara vreun stil anume, la care s-au folosit piatra si caramida pentru zi..
   Localitatea: Constanta
  • Casa Alleon
   Casa Alleon Casa Alleon a fost construita in 1881 de arhitectul Pelopidas Couppa pentru bancherul Jean gerard Alleon si reprezinta o casa eleganta situata pe strada C.A. Rossetti din Constanta. Initial cladirea avea un singur etaj iar cel de-al doilea a fost adaugat in anul 1883, constructia extinzandu-se..
   Localitatea: Constanta
  • Catedrala Arhiepiscopala
   Catedrala Arhiepiscopala Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" este un lacas de cult ortodox din Constanta. Este situata in zona peninsulara a Constantei mai jos de Piata Ovidiu, in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului care prin arhitectura sa, domina intreg spatiul falezei sudice a orasului. ..
   Localitatea: Constanta
  • Catedrala ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel
   Catedrala ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel Catedrala ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel a fost ridicata intre anii 1883 si 1885 sub indrumarea arhitectului Ion Mincu insa deschiderea oficiala a avut loc pe data de 22 mai 1895. Catedrala este construita in stilul greco-roman si dispune de un turn inalt de 35 de metri, in timp ce p..
   Localitatea: Constanta
  • Cazinoul
   Cazinoul Cazinoul este unul dintre monumentele emblema pentru orasul Constanta. Constructia a fost inceputa in 1909, iar cazinoul a fost inaugurat in august 1910. Proiectul initial a apartinut arhitectului Petre Antonescu, dar constructia a fost realizata de D. Renard care opteaza pentru un stil eclectic,..
   Localitatea: Constanta
  • Delfinariul Constanta
   Delfinariul Constanta Deschis la 1 iunie 1972 delfinariul Constanta este una dintre principalele atractii ale orasului. Delfinariul face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervatia si Expozitia de Pasari Exotice si de Decor sunt amplas..
   Localitatea: Constanta
  • Farul Carol I
   Farul Carol I Farul poarta numele regelui Carol, care l-a inaugurat la data de 27 septembrie 1909. Ca atare, farul este decorat cu basorelieful figurii reale precum si cu o placa cu inscriptia Portul Constanta. Farul se afla in incinta portului Constanta, montat intr-un turn de piatra si are inaltimea de 2..
   Localitatea: Constanta
  • Farul genovez
   Farul genovez Farul genovez este situat pe faleza din oraşul Constanta, in spatele statuii cu bustul poetului Mihai Eminescu. A fost construit in jurul anului 1300 de catre genovezii care faceau comert in port si restaurat intre anii 1858-1860 de inginerul francez de origine armeana Artin Aslan. Farul oct..
   Localitatea: Constanta
  • Lupa Capitolina
   Lupa Capitolina Lupa Capitolina este o statuie de bronz etrusca, turnata probabil in secolul 5 I.E.N., undeva pe valea raului Tibru. Originalul este pastrat in "Museo Nuovo" din Palazzo dei Conservatori din Roma. O copie este expusa in aer liber in Piazza Del Campidoglio Varianta constanteana a faimoasei s..
   Localitatea: Constanta
 • Unități de cazare
 • Pensiuni

Harta Constanta

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: