Costinesti, capitala vacantelor estivale a tineretului

Costiensti este o comuna si o statiune din judetul Constanta, pe tarmul marii. A evoluat dintr-un sat pescaresc in anul 1960 intr-o destinatie de vara, foarte populata de tineri , dar in special pentru studenti. In interiorul tarmului se afla o mica laguna.
Statiunea este una dintre cele mai vizitate statiuni ale litoralului romanesc, aflata la 11 km de Eforie Sud. A luat fiinta in anul 1949, odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, ca o statiune studenteasca, insa unii au ramas fideli chiar daca au trecut de prima tinerete.
Se suprapune pe vechea vatra a unei coloni grecesti, fiind cunoscuta in evul mediu si sub numele de Mangeapunar. In 1960 apare pe harta sub denumirea de Libertatea, iar numele de Costinesti se datoreaza omului politic si latifundiar Emil Costinescu.
Detine o plaja lunga de 800m si lata de 10- 50m fiind ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Vara este scaldata in razele soarelui de la 10 pana la 12 ore pe zi, datorita orientarii spre est si rasariturile de soare sunt spectaculoase.

Principalele atractii sunt discotecile in aer liber “Ring”( prima discoteca deschisa), “Tineretului” si “Vox Maris”,”Sun”, “Panoramic Club”, “Pavilion”.
Epava Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor 1960 datorita conditiilor climatice nefavorabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea, pe timp de furtuna, vasul s-a apropiat foarte tare de mal, capitanul crezand ca se afla la portul Constanta. In acest moment a fost blocat intre doua stanci in forma de V. Aceasta epava a fost o nava comerciala greaca ce apartinea vestitului om de afaceri Aristotel Onassis si datorita costurilor mari de recuperare,a fost abandonata, intrand astfel in patrimonial statului roman si devenind simbolul Costienstiului. Se poate ajunge la aceasta prin inot sau cu alta ambarcatiune.
Obeliscul este prima constructie de acest gen si a fost realizat in anul 1970, fiind un semnal de tabara, numindu-se si “Foarfeca”, insa in timp si-a capatat renumele si a devenit simbol. Luata de pe plaja in urma inundatilor, a fost din nou ridicat la inceputul sezonului estival 2006. Este mult mai mare, de la 12 m a fost ridicat la 18m.
Din 2002 statiunea detine o Catedrala a Tineretului unde turistii pot sa isi satisfaca nevoile spiritiuale.
Lacul Costiensti detine o suprafata de 7ha, adancime mica si este separate de mare prin cordoane de nisip. Este unicul din Romania care nu este alimentat subteran. Gradul de salinitate este ridicat, in urma caruia s-a format un strat considerabil de namol folosit la tratarea bolilor reumatice.

Manastirea „Sfanta Elena de la Mare” la 3km de Schitu, in dreptul Vadului lui Caraman. Este o manastire de maicute. Data de 14 mai 1996 marcheaza momentul sfintirii locului manastirii, iar sfintirea acesteia a fost facuta pe 21mai 1998.
In afara posibiliatilor de cazare si masa, statiunea Costinesti dispune de o baza materiala bogata, ca:
Cluburi cu Sali de expozitie
Biblioteci
Studiouri pentru auditii muzicale
Terenuri de sport( tenis de camp, volei, fotbal, handbal, baschet)
Cinematograf
Teatru de Vara unde zilnic au loc diferite concerte in aer liber.
Baza nautica a lacului "Costinesti" (se pot practica plimbari cu barca, hidrobicicleta si schiul nautic, caiac, barci, sau pentru cei ce doresc putina adrenalina plimbarile cu banana, si multe altele de acest gen.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Oferte in Costinesti

Alte informaţii despre Costinesti

 • Obiective turistice
  • Complexul Vox Maris Intins pe o suprafata de sapte hectare,complexul reuneste toate coordonatele moderne ale confortului: doua restaurante cu specific romanesc si international, 3 baruri, club disco, sali de conferinte, piscine cu spatii pentru plaja (2 pentru adulti si una pentru copii), sala de fittnes, sauna, ten..
   Localitatea: Costinesti
  • Epava Evanghelia
   Epava Evanghelia Epava Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas bl..
   Localitatea: Costinesti
  • Golful Francezului
   Golful Francezului Golful Francezului este golful ce poate fi vazut pe harta la sud de Costinesti. El este un loc de plaja ceva mai hippie (nudisti, corturi, etc.). Se poate ajunge cu masina pe un drum de pamant, pe langa faleza de pamant. Coborarea se face printr-o fisura in mal pe care un tractor sau ceva cu s..
   Localitatea: Costinesti
  • Lacul Costinesti
   Lacul Costinesti Lacul Costinesti are o suprafata de 7 hectare, are o adancime mica, fiind separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de felul sau de pe litoralul Romaniei care nu este alimentat subteran. Stratul de namol din jurul lacului este folosit pentru tratarea bolilor reumatice. Stat..
   Localitatea: Costinesti
  • Obeliscul
   Obeliscul Obeliscul din pacate a fost daramat de viitura care a avut loc in toamna anului 2005, construindu-se unul nou in locul acestuia. Noul Obelisc a fost ingaugurat in iunie 2006 si inlocuieste vechiul monument distrus de inundatiile din septembrie 2005. Are o inaltime de 18.5 metri, cantareste 20..
   Localitatea: Costinesti
 • Unități de cazare
 • Pensiuni

Harta Costinesti

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: