Madeira, Insula Gradinilor

Madeira este un grup de insule portugheze din Oceanul Atlantic, formand impreuna cu cele doua insule locuite Madeira si Porto Santo si cele trei nelocuite, Regiunea Autonoma Madeira. Se afla la aproximativ 580 km de coasta Africii si 860km de capitala portugaliei, Lisabona. A devenit in timp una dintre cele mai populare destinatii turistice din Portugalia.
Arhipelagul impreuna cu insulele Capul Verde, Azore, Selvagens si Canare, fac parte din Macaronesia, o regiune de tip vulcanic. Cele mai importante orase sunt Funchal, cel mai mare oras din Madeira si capitala, Porto santo, Machico, Camara de Lobos, Santana, Santa Cruz das Flores.
Relieful este predominant muntos, iar tarmul Nordic salbatic si abrupt. Nu detine plaje, insa solul vulcanic a dat nastere la unele dintre cele mai luxuriante paduri din lume.
Clima este de tip subtropical, blanda, cu temperaturi medii intre 22oC si 16oC iarna. Madeira detine una dintre cele mai placute clime din lume.
Insulele sin Madeira sunt faimoase pentru vinul de Madeira, pentru vegetatia( cu peste 2000 de specii de plante exotice si culori si mirosuri deosebite) si fructele subtropicale, padurea de lauri Laurisilva, fiind inscrisa in patrimonial cultural mondial UNESCO in anul 1999. Este cunoscuta si sub numele de “Insula Gradinilor”.
Cele mai importante atractii turistice sunt:
- Muzeul Federico de Freitas in care se pot admira colectii din ceramica, sculptura religioasa, acesorii si mobilier.
- Muzeul Vinului, unde se pot afla toate informatiile despre istoria cultivarii vitei de vie precum si despre producerea vinului.
- Muzeul Bibliotecii Mario Barbeito de Vasconcelos, deosebit de interesant mai ales pentru cei ce doresc sa afle mult mai multe informatii despre Cristofor Columb. Acestea se pot vedea prin colectiile de monede si carti, documente de arhiva, dar si informatii oferite de un personal pregatit.
- Muzeul Zaharului dedicate istoriei industriei zaharului in Madeira, de la primele culturi si fabrici pana astazi. Se pune un accent deosebit pe rolul jucat in viata sociala si economica a intergii Portugalii. Este prezentata si creatile artistice si culturale inspirate de cultivarea zaharului.
- Centrul de Istorisiri Madeira, locul ideal de descoperire a istoriei si culturii din Madeira.
- Centrul de Studiu al Vulcanilor este situat in Sao Vicente , un mic sat din coasta de nord. Muzeul ofera sansa de a descoperi si intelege modul de formare a acestei insule. Prezentarea se realizeaza prin machete si prezentari multimedia, iar sub indrumarea ghizilor se pot vizita pesterile vulcanice formate acum 400000 de ani, se pot face plimbari prin gradinile luxuriante .
- Levadas este un impresionant sistem de apeducte, construite in anii 1900 pentru a aduce ape din munti pentru agricultura.
- Catedrala
- Gradina Botnica Funchal
- Gradina cu Orhidee
- Pesterile Sao Vicente sunt niste pesteri vulcanice in care se pot vedea tuburi create in lava.
- Cabo Girao este una dintre cele mai inalte stanci din ocean, cu inaltimi de 590 metrii.
- Muzeul Balenelor
- Sao Pedro
- Santa Maria
- Lido este o zona din capitala Madeirei, Funchal devenind in timp loc de promenada si distractii, cu numeroase baruri, localuri, restaurante, gradini si piscine.

Comentarii

Nume: rs
Continut: caut o insula pe care pot sa traiesc liber
Data:27.05.2014

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Localitati in Portugalia

Oferte in Madeira

Alte informaţii despre Madeira

Harta Madeira

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: