New York, orasul zgarie-norilor

New York este cel mai popular oras din Statele Unite, iar zona sa metropolitana este cea mai mare zona urbana din lume. Din anul 1970 este cel mai mare oras din Statele Unite si cea dintai capitala al statului. Acest oras este considerat unul dintre cele mai importante orase din lume datorita influentei sale globale din mass media, educatie, divertisment, moda si arta.
Orasul se gaseste in centrul megalopolisului BosWash, la 350km de Boston, in partea de nord- est a Statelor Unite ale Americii. De-a lungul timpului, in dezvoltarea comertului, o avut-o raul Hudson care se varsa in Ocenaul Atlantic. O alta parte din New York se gaseste pe cele trei insule ale Manhattanului, Staten Island si Long Island. Cel mai inalt punct al orasului este Told Hill din Staten Island, la 124,9 m de de-asupra nivelului marii si este si cel mai inalt punct al coastei de est.
Clima orasului este de tip umed continental, datorita curentilor de de aer rece ce vin din centrul Americii de Nord. Iernile sunt reci, insa mai ridicate decat cele din interiorul continentului, datorita faptului ca este un oras de coasta. Pe timp de toamna si si primavara temperaturile variaza. Vara este calda si umeda, cu temperaturi de pana la 32oC, uenori chiar peste. Este o zona vulnerabila din punct de vedere a uraganelor, un exemplu edificator fiind uraganul din Norfolk si Long Island din 1821.
New York este impartit in cinci zone:
- Brooklyn
- Manhattan, centrul de afaceri al orausului si cel mai dens populat, unde se gasesc cei mai multi zgarie- nori din new York.
- Queens este cel mai intins dintre districtele din New York, unde se gasesc trei aeroporturi importante.
- Bronx este locul de aparitie a culturii hip hop, locul unde se gaseste stadionul echipei New York Yankees.
- Staten Island este cel mai putin urbanizat dintre toate districtele din New York.
Orasul detine dintre cele mai inalte cladiri din lume, ca: Empire State Building, turnurile gemene Word Trade Center care au fost distruse in atentatele din 11septembrie 2001. Dintre cele mai importante obiective turistice se pot aminti :
- Statuia Libertatii
- Podul Brooklyn
- Parcul Central
- Piata Times
- Piata Rockefeller
- Centrul Lincoln
- Centrul Rockefeller
- Centrul International de Fotografie
- Biblioteca Publica din New York
- Terminalul Grand Centrala
- Filarmonica
- Opera Metropolitana
- Opera Orasului New York
- Teatru de Balet
- Salile de spectacol: Radio City Music Hall, Carnegie Hall, Academia de muzica din Brooklyn
- Muzeul Metropolitan de Arta
- Muzeul de Arta Moderna
- Muzeul Guggenhein
- Muzeul American De Istorie Naturala
- Muzeul The Cloisters
- Muzeul Sexului
- Muzeul de Ceara Madame Tussauds
- Zona World Trade Center

Acest oras se poate vizita oricand, indiferent de anotimp, insa este mult mai placut primavara si toamna, cand temperaturile ajung la 21oC.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Alte informaţii despre New York

 • Obiective turistice
  • BROOKLYN BRIDGE Este unul dintre cele mai vechi poduri din New York cu o vârstă de 126 de ani. Podul face legătura dintre oraşele New York şi Brookyn. Podul este o splendoare mai ales noaptea fiind iluminat de 160 de becuri de 100 W.
   Localitatea: New York
  • Cascada Niagara Cascada este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale ale Americii aflată pe râul Niagara. Reprezintă un ansamblu de căderi de apă situată la graniţa dintre statul New York (SUA), unde cascada are o lungime de 320 m şi o înălţime de 21 m şi Ontario (Canada) cu o lungime de 7..
   Localitatea: New York
  • CATEDRALA ST. JOHN THE DIVINE Catedrala Sfântul Ion Divinul este a 4-a ca mărime între catedralele lumii. Construită pe un teren de 47.000 m², cu o lungime de 186 m şi o înălţime a naosului de 37,7 m, aparţine stilului gotic. Edificul are cea mai lungă navă din lume-70 m şi se mândreşte cu vitraliile ce conţin..
   Localitatea: New York
  • Central Park Central Park este cel mai mare parc din New York.
   Localitatea: New York
  • Centrul United Nations Centrul United Nations este o clădire care aparține Guvernului.
   Localitatea: New York
  • CLĂDIREA ONU Institutul cu membrii din 189 de state a fost înfiinţat pentru a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economică şi a nivelului de trai, cooperarea internaţională. Curiozitatea clădirii este poşta privată ce poate fi văzută şi pe timbre.
   Localitatea: New York
  • Districtul Broadway Districtul Broadway este vestit pentru teatrele sale.
   Localitatea: New York
  • EMPIRE STATE BUILDING Este cea mai înaltă clădire după prăbuşirea „Gemenilor” World Trade Center.Clădirea este un zgârie nori Art Deco cu 102 etaje şi înălţimea de 381m şi cu o viaţă de 72 ani de existenţă. Acoperişul are forma unei piramide în trepte. Este situată pe strada 350 Fifth Avenue.
   Localitatea: New York
  • Muzeul Artei Moderne Muzeul Artei Moderne gazduiește opere de artă începand cu anii 1880.
   Localitatea: New York
  • Muzeul Metropolitam al Artelor Unul dintre cele mai bune muzee din lume este Muzeul Metropolitam al Artelor din New York.
   Localitatea: New York
 • Unități de cazare

Harta New York

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: