Venetia, Orasul Iubirii

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord- orientale, fiind capitala provinciei cu acelasi nume. Din anul 1878 orasul si intreaga laguna au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Este un loc cu istorie bogata, cu legende numeroase, dintre care cea mai interesanta si cunoscuta este cea a aventurierului Giacomo Casanova, care a inspirat numerosi indragostiti.
Orasul este impartit in sase cartiere, ca: Dorsoduro, Santa Croce, San Marco, Castello, San Polo si Cannaregio. Cuprinde 118 insule, 177 de canale si 354 de poduri. Se gaseste in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproximativ 5km de pamant si pe mai mult de 100 de insule. Se gaseste la o distanta de 102km de Trieste, la 352 de Roma, 240km de Geneva si 176km de Milano.
Clima este de timp temperat, cu exceptia lunii iulie si august cand este canicula.
Principalele elemente ce pot defini acest oras al lagunelor este carnavalul si gondona.
Patrimoniul turistic este deosebit de bogat si incantator de aceea este recomandat sa faceti cate-o vizita la obiectivele zonei. Cele mai importante sunt:
- Piata San Marco este inima Venetiei, avand in perimetrul sau nenumeroase constructii valoroase ca: Palatul Dogelui, Biserica San Marco, Clopotnita Campanilla, Logetta, Bibliotecile Nationale Marciana( este una dintre cele mai mari si mai importante colectii de carte din Italia si Europa in general, detinand o serie larga de manuscrise, pergamente si documente ).
- Palatul Dogilor se afla aproape de Catedrala San Marco, fiind al doilea palat construit ca resedinta pentru dogi. Actualul palat dateaza din anul 1340 gazduind dogi pana in 1789, vechiul palat realizat in anul 976 fiind distrus in urma unui incendiu foarte puternic. In trecut cuprindea toate inchisorile din Venetia, conditiile fiind cele mai groaznice. Cel mai celebru fugar, dar si singurul este Giacomo Casanova.
- Celula lui Casanova
- Clopotnita adaposteste clopotul Sfantului Marco, fiind construita in secolul IX, ca turn de supraveghere a dogului. In anul 1902 s-a prabusit insa italienii au decis sa fie reconstruit in locul in care era si identic cu ce a fost odinioara.
- Podul Suspinelor lega vechile inchisori de celulele de interogare din Palatul Dogilor. Numele este inspirat din suferinta celor condamnati, care isi petreceau ultima clipa de libertate trecand pe aceasta punte.
- Biserica San Marco a fost realizata in secolul IX, cu scop de a adaposti moastele Sf. Evanghelist Marcu, care au fost furate din Alexandria si aduse aici. Planul arhitectonic este asemanator cu cel al Bisericii Sf Apostoli din Constantinopol. Detine unele mozaicuri suflate in aur, originare, care au fost facute dupa modelul celor din Biserica Sf.Sofia din Constantinopol sau San Vitae din Ravena.
- Basilica Santa Maria della Salute construita ca semn de apreciere pentru Fecioara Maria, ce a protejat venetienii in timpul ciumei din 1630. Este realizata in plan octagonal, cu numeroase statuete, detine doua domuri semisferice si doua turnuri ce-l incadreaza pe cel mic.
- Muzeul Mocenigo cu o bogata colectie vestimentara ce dateaza din secolul al XVIII-lea.
- Muzeul de Arta Moderna Peggy Guggenheim oferind o colectie de arta contemporana detinuta de Peggy Guggenheim, sotia artistului Max Ernst. Galeria detine o gradina cu sculpturi si lucrari ale artistilor de renume precum: Picasso, Dali, Mondrian, Pollock, Tanguy.
- Teatrul La Fenice reconstruit in anul 2003 si identic cu cel din 1993 care a ars.
- Canalul Grande este strabatut de trei poduri importante: Rialto, realizat din piatra, Scalzi realizat din fier si Accademia realizat din lemn. De-a lungul malurilor ni se infatiseaza numeroase palate, dintre care Palatul Contarini Fascan, Ferri- Fini, Barbaro , Cevalli Franchetti, Grossi, Mocenigo Vecchio ce a apartinut unei familii importante, Papadopolo, Bernardo si foarte multe altele.
- Podul Rialto initial realizat din lemn, in trecut era singura punte care facea legatura intre malurile din Canalul Grande. Constructia din prezent apartine lui Antonio da Ponte, realizata prin anii 1588. Vechea constructie din anul 1310 a fost arsa in timpul unei revolte, iar cea de dupa prabusindu-se de doua ori.
- Riva degli Schiavoni, principalul loc de promenada din oras, fiind strabatut de o multime de turisti. Ofera o minunata panorama asupra Canalului Grande, Insula Lido, spreBiserica Santa Maria della Salute, spre Parcurile Bienalei, spre San Giorgio Maggiore
- Frezzeria , dintre principalele artere comerciale ale Venetiei, de unde vizitatorii cumparau sticle de Murano, mastile faimoase si alte suveniruri.
- Insula Murano, fosta insula stearpa aflata intre Burano si Venetia, care se poate asocia cu sticla de murano , realizata prin tehnica deosebita de colorare in mai multe nuante un obiect din sticla, devenin astfel deosebit de recunoscuta pe intreaga lume. Din aceasta sticla se confectionau diverse obiecte precum pantofi, scaune, vesminte de ceremonie, tablouri.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Oferte in Venetia

Alte informaţii despre Venetia

 • Obiective turistice
  • Biserica Santa Maria Della Salute
   Biserica Santa Maria Della Salute Biserica Santa Maria Della Salute a fost construita in semn de apreciere pentru Fecioara Maria, care a protejat venetienii in timpul ciumei din 1630. Biserica Santa Maria Della Salute are numeroase statuete, doua domuri sferice si doua turnuri care incadreaza un dom cel mic. Fatada centra..
   Localitatea: Venetia
  • Biserica Sfantul Marcu
   Biserica Sfantul Marcu Biserica Sfantul Marcu este situata in Piata Sfantul Marcu si, din 1807, este folosita ca scaun patriarhal de catre patriarhul Venetiei. Biserica Sfantul Marcu are forma unei cruci bizantine incadrata intr-un patrat; fiecare brat al crucii formand un patrat. Biserica a fost in principal const..
   Localitatea: Venetia
  • Canal Grande
   Canal Grande Canal Grande este un important traseu turistic pe calea apei, ce strabate Venetia pe o distanta de 4 km in forma de S, fiind marginit de-o parte si de alta de cladiri monumentale precum Ca’d’Oro-„Casa Aurului” construita în secolul al XV-lea. Canalul Grande se intinde intre Gara Centr..
   Localitatea: Venetia
  • GALERIA ACADEMIA Galeria este amplasată în fosta şcoală Sf. Maria della Carita. Colecţia actuală a muzeului provine din donaţiile din sec. XVIII a unor artişti. În colecţia actuală se păstrează lucrări de Paolo şi Lorenzo Veneziano, Jacobello del Fiore, fraşii Bellini, Titian.
   Localitatea: Venetia
  • Muzeul Correr
   Muzeul Correr Muzeul Correr este situat in piata San Marco. Galeria sa cuprinde o vasta colectie de opere de arta si documente care au apartinut lui Teodor Correr.
   Localitatea: Venetia
  • MUZEUL PEGGY GUGGENHEIM Muzeul deţine o colecţie personală de artă contemporană ce aparţine lui Peggy Guggenheim, soţia artistului Max Ernst, care a finanţat mai mulţi artişti contemporani. Galeria cuprinde şi o grădină cu sculpturi şi lucrări ale lui Picasso, Kandisky, Duchamp, Dali şi Mondrian.
   Localitatea: Venetia
  • MUZEUL SECOLULUI XVIII VENEŢIAN Muzeul este găzduit de Palazzo Rezzonica. Cuprinde o vastă colecţie de tablouri de valoare dar şi numeroase fresce a lui Giambattista Tiepolo, precum: „ Căsătoria lui Ludovico Rozzeonico”, „ Alegerea Meritelor ăntre Nobleşe şi Virtute” şi „ Puterea Magiei”.
   Localitatea: Venetia
  • PALATUL DOGILOR Palatul etse amplasat în piaţa Sf. Marcu. Actuala clădire datează din 1340 şi a găzduit dogii până în 1789. Faţadele palatului cu numeroase statui îmbracă un gotic veneţian iar curtea interioară prezintă o alternanţă de scări, fântâni şi galerii.Sălile palatului păstrează ..
   Localitatea: Venetia
  • PIAZZETA Se află situată între Palazzo Ducale şi Libreria Sansoviniana, fiind o punte de legătură între San Marco şi lagună. Cele 2 coloane care marchează intrarae oficială în oraş din apropierea lagunei au fost aduse în sec. XII din Constantinopol.
   Localitatea: Venetia
  • PUNTEA SUSPINELOR Face legătura între închisoarea Palazzo Dogilor şi închisoarea nouă de lângă Rio di Palazzo. Puntea şi-a recăpătat acest nume datorită faptului că după ce erau judecaţi, prizonierii care erau duşi sa-şi ispăşească sentinţa mai aueau ocazia să vadă laguna pentru ultima dată..
   Localitatea: Venetia
 • Unități de cazare

Harta Venetia

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: