Anglia, Tara Saxonilor

Anglia, este cea mai mare si mai populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Denumirea acesteia provine de la Tara Anglilor, referindu-se la angli, un trib germanic din vest, care s-a asezat in insula in secolul V. Acestia proveneau din Peninsula Iutlanda, Germania si Danemarca de azi. Numele Angliei in limba cornica este Pow Sows, in traducere Tara Saxonilor.

Capitala Angliei, Londra reprezinta o imbinare intre modern si traditional, turnurile inalte de otel strecurandu-se printre vechile case georgiene si victoriene. Cele mai frumoase locuri din Londra se afla in Orasului Vechi, Turnul Londrei si Catedrala St. Paul, fiind numai cateva.

Simbolul cel mai de pret al Londrei este Palatul Buckingham, aflat la capatul celebrei Promenade Mall. Acesta reprezinta locuinta si locul de activitate a familiei Windsor.

Palatul e format din 19 sali de festivitati, 52 de dormitoare regale si de oaspeti, 188 de camere pentru personal, 78 de bai si 92 de birouri. In aripa de nord a castelului se afla apartamentele regale, iar intre august si octombrie, cand familia regala paraseste cladirea, incaperile sunt deschise pentru public. In fiecare zi la 11:30 are loc schimbarea garzii regale, infanteristii cu tunici rosii si caciuli din blana de urs fiind renumiti pentru sobrietatea lor.

Palatul Westminster sau Palatul Parlamentului este locul in care isi desfasoara activitatea cele doua camere din Parlament, a Lorzilor si a Comunelor. Westminster Abbey a fost martora multor evenimente importante din istoria Angliei, aici fiind incoronati multi dintre monarhii englezi, unii din ei dormindu-si aici somnul de veci. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici ale orasului, cu o impresionanta arhitectura medievala.

Tower Bridge sau Turnul Londrei, construit in stil gotic pentru a fi asemanator ca stil cu turnul din apropiere, e faimos datorita bratelor gigante care se ridica pentru a permite trecerea vaselor mari.
London Eye, cunoscuta si ca Millenium Wheel, e cea mai inalta roata de acest fel din Europa avand 135 m. In momentul in care a fost construita era cea mai mare din lume insa a fost detronata de Steaua Nacht-ului din Singapore. Alte simboluri alte orasului sunt: British Museum, Kensington Palace, Hyde Park si Apsley House.

Manchester, e centrul celei mai populate zone din Anglia si un important centru industrial, cultural si comercial. Orasul e renumit in special pentru influenta sa in istoria muzicii, industriei precum si pentru legaturile cu sportul.
Chinatown, gazduieste majoritatea restaurantelor asiatice iar The Village, cunoscut ca si Gay Village e zona in care se afla cele mai vechi si mai stabile comunitati de homosexuali din Europa. In fiecare an, aici are loc un festival gay.

Castlefield, e una dintre fostele asezari romane originale, fiind in acelasi timp centrul retelei de canale a orasului si un centru de transporturi de o mare importanta istorica.

Atractii ce nu trebuie ratate sunt: Mila Curry, Universitatea Manchester, Biserica Sf. Maria, Catedrala Maria si muzeele Manchester, Istoriei Poporului, Evreiesc si Urbis.
Al doilea oras ca marime din Anglia este Birmingham, unul dintre cele mai mari centre industriale din lume. Cu toate acestea o mare parte a orasului e acoperit cu spatii verzi. Printre atractiile turistice ale orasului se numara Aston Hall, Institutul de Arte frumoase Barber, Cadbury World, Casa Soho si multe altele.
Leeds e situat in regiunea Yorkshire si e considerat a fi capitala Angliei de nord. Acesta gazduieste foarte multe baruri si cluburi, datorita numarului mare de studenti, viata de noapte fiind printre cele mai agitate din tara.

Cel mai important muzeu este muzeul armurilor Royal Armourie, ce gazduieste colectii transferate de la Muzeul Tower of London. Orasul detine si cateva teatre, cele mai importante fiind Grand Theatre, Opera North si City Varietes.

Leeds-ul se mandreste ca fiind locul unde s-au filmat primele secvente de imagini in miscare de catre Louis Le Prince pe podul Leeds Bridge.

Clima in Anglia e foarte schimbatoare iar ploile pot aparea fara niciun fel de avertizare, de aceea se recomana tinute adecvate vremurilor ploioase.

Cazarea se poate face in hoteluri modeste sau luxoase, in toate preturile fiind destul de mari.

Privitor la gastronomie, aceasta e destul de modesta, insa retaurante cu specifice europene sau asiatce se gasesc la tot pasul.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Localitati in Anglia

Oferte in Anglia

Alte informaţii despre Anglia

 • Obiective turistice
  • @Bristol
   @Bristol @Bristol este o expozitie multimedia care iti ofera o experienta interactiva de explorare a stiintei si tehnologiei. Dispune de un planetarium aflat intr-o sfera de otel care te poarta intr-o calatorie de 25 de minute prin galaxie. Show-urile au loc in fiecare zi a saptamanii de la 11 la 14 si de..
   Localitatea: Bristol
  • Abbey Road
   Abbey Road S-ar parea poate ciudat ca milioane de turisti din lumea intreaga se reunesc pe Abbey Road doar pentru a traversa o zebra, dar asta este puterea muzicii. Strada se afla in Camden, iar la capatul de sud-est la numarul 3 se afla studiourile Abbey Road, unde The Beatles si alti artisti faimosi au in..
   Localitatea: Londra
  • Acvariul Sea Life Sea Life dispune de una dintre cele mai mari colectii de forme de viata marina din Europa: 500 de specii, 14 zone tematice si peste 2 milioane de litri de apa. Acvariul se afla in apropiere de London Eye, in cladirea County Hall. Pretul admiterii pentru un adult este de 14 lire, iar pentru cop..
   Localitatea: Londra
  • Albert Docks
   Albert Docks Daca vrei sa intelegi trecutul maritim al orasului, trebuie neaparat sa vizitezi Albert Docks, 3 hectare de foste depozite aflate pe margimea apei care poarta numele Printului Albert, sotul reginei Victoria. Initial aici se depozitau produsele aduse din colonii sau din Est pana acand au fost inch..
   Localitatea: Liverpool
  • Alma de Cuba
   Alma de Cuba Alma De Cuba s-ar putea sa fie unul dintre cele mai frumoase puburi din intreaga tara, din moment ce se afla intr-o fosta biserica catolica cu tot cu vitralii vechi de 300 de ani si altar din marmura. De tavan sunt agatate candelabre uriase, dansatoarele de carnaval incalzesc publicul iar barul a..
   Localitatea: Liverpool
  • Apotheca
   Apotheca Mai rar vezi un bar cu o tema farmacologica, dar Apotheca Bar din Northern Quarter al Manchester vrea sa surprinda. Tematica este redata de cabinetele de medicamente in care se odihnesc bauturile langa bar. Barul se afla intr-o cladire inscrisa in patrimoniul cultural si s-a deschis in anul 2..
   Localitatea: Manchester
  • Arcul Admiralty
   Arcul Admiralty Arcul Admiralty este o cladire de birouri in centrul Londrei care incorporeaza si un arc ce face legatura intre The Mall (bulevardul incadrat de copaci care duce la Palatul regal) si Trafalgar Square la nord-est Cladirea a fost comisionata de regele Edward VII in memoria reginei Victoria, mam..
   Localitatea: Londra
  • Aston Hall Aston Hall este un conac in stil Iacobin, construit intre 1618-1635. Aici o data la doi ani, de Craciun are loc un eveniment popular , in timpul caruia tot terenul este iluminat de lumanari. Aston Hall se afla in centrul unui parc de 50 de hectare, la mijlocul distantei dintre statiile de tren..
   Localitatea: Birmingham
  • Banqueting House Banqueting House din cartierul Whitehall este unul dinte cele mai impozante palate din stilul "Banqueting House' care a surpavietuit. Este o componenta importanta a arhitecturii englezesti, fiind prima cladire construita in stilul neo-clasic. Proiectul a fost inceput in 1619 si apartinea arhi..
   Localitatea: Londra
  • Barber Institute of Fine Art
   Barber Institute of Fine Art Institutul face parte din Universitatea Birmingham si dispune de o colectie mica dar relevanta de tablouri, gravuri, imprimari, desene si sculpturi europene ale unor artisti precum Whistler, Gainsborough, Gauguin, Picasso Bellini, Degas, Monet, Poussing, Turner, Holbein si Van Gogh. Muzeul se afl..
   Localitatea: Birmingham
 • Unități de cazare

Harta Anglia

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: