Barbados sau Mica Anglie

Barbados e un stat insular independent situat intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic, ce face parte din Antilele Mici. Cele mai apropiate insule de Barbados sunt Sf. Lucia, Sf. Vincent si Grenadinele in vest, Trinidad si Tobago in sud si Granada in sud-vest.

Insula e cea mai estica din Marea Caraibe si tarmurile sale se intind pe aproape 100 de km de nisipuri albe si fine.
Altitudinea acesteia e destul de mica, avand cateva regiuni mai ridicate in interioar iar compozitia sa organica este in cea mai mare parte din corali de calcar. Climatul insulei este unul moderat cu doua sezoane, unul uscat si unul ploios. Sezonul uscat dureaza intre lunile decembrie si mai iar cel ploios intre iunie si noiembrie.

Cunoscuta si ca Mica Anglie, insula pastreaza si acum multe dintre obiceiurile englezesti, precum criketul si ceaiul de dupa amiaza, iar multe zone si strazi au denumire ca in UK.
Barbados este locul unde aristocratii englezi isi petreceau iernile, influenta acestora regasindu-se in hotelurile elegante, in resorturi si in restaurantele unde se pot gasi diferite gustari rafinate.

Principalele atractii turistice ale insulei sunt plajele intinse cu nisip alb si roz, cultura traditionala din Indiile de vest iar in cazul unei expeditii prin insula pot fi vazute locuri vechi coloniale, pesteri, stanci si vai cu vegetatie luxurianta.
Pe coasta Atlanticului se afla plaja Bathsheba, Gradina Botanica Andromeda, Parcul National Farley Hill, Rezervatia Salbatica Barbados si Pestera lui Harrison. Gradina Botanica Andromeda, e situata pe o stanca cu vedere spre orasul Bathsheba si detine orhidee, flori de hibiscus, begonii, palmieri si uneori broaste, pasari colibri sau maimute.

Pestera lui Harrison, poate fi vizitata prin intermediul unui tramvai electric. Aici pot fi vazute cascade, izvoare, stalactite si stalacmite, Camera Rotunda si Piscina Cascadei.
Plantatia Francia, e situata pe un deal, cu vedere spre valea St. George. Aceasta reprezinta o imbinare de influente indiene si europene, unde pot fi vazute cateva camere, gravuri vechi si o harta a Indiilor de Vest din 1522.

Cele mai importante monumente din Barbados sunt: fortul St. Anne, Catedrala St. Michael ce dateaza din sec XVIII, Palamentul si statuia amiralului Nelson.
Cele mai populare activitati desfasurate pe insula sunt sporturile de apa precum surful si snorkeling. Viata de noapte este trepidanta, restaurante cu muzica, cafenele si cluburi intalnindu-se la fiecare pas.

Capitala insulei se afla la Bridgetown, un centru agitat al comertului si a activitatilor portuare, fiind foarte cautat datorita dutty-free-urilor ce pot fi gasite la terminalele de pasageri din port. Orasul e situat pe malul golfului Carlisle din sud-vestul insulei Barbados, la gura raului Constitution.
Acesta a fost intemeiat sub numele de Indian Bridge, iar in 1855 devine un centru activ al insulei, iar o data cu independenta Barbadosului devine Bridgetown si capitala insulei.

Principalele obiective turistice ale capitalei sunt: Piata Eroilor Nationali, numita in trecut Piata Trafalguare, Muzeul Barbados, ce se afla intr-o inchisoare britanica din sec XIX si detine colectii din istoria insulei, cultura amerindiana si africana, cea mai veche sinagoga din emisfera vestica, casa unde a locuit si biserica unde se ruga fostul presedinte al Americii, George Washington, pe perioada sederii sale aici.
De asemenea aici se afla unul dintre sediile a University of the West Indies, un institut de cercetare a mediului tropical si doua biblioteci.

Saint Peter reprezinta una din cele 11 parohii ale Barbadosului, numita dupa numele apostolului Sf. Petru si e singura parohie ce se intinde atat pe coasta de est cat si pe cea de vest.Aceasta are plaje frumoase, dealuri si terase acoperite cu trestie de zahar.

Atractiile turistice ale parohiei sunt: Parcul National Farlet Hill, ce reprezinta ruinele unui conac in stil goergian construit de Sir Graham Briggs, Manastirea Sf. Nicolae, una din cele trei conace originale iacobine din emisfera vestica, Portul St. Charles si Almond Beach Village.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Alte informaţii despre Barbados

 • Obiective turistice
  • Centrul Mount Gay Rum
   Centrul Mount Gay Rum Turistii care participa la acest traseu turistic vor invata povestea celui mai vechi rom din lume fabricat pe insula Barbados din anul 1703. Desi Distileria se afla in St. Lucy in nordul insulei, pe parcursul traseului inveti procedurile de baza. Scoase la expozitie sunt echipamente vechi s..
   Localitatea: St. Michael
  • Golful Carlisle
   Golful Carlisle Plaja se afla la sud de Bridgetown, in apropiere de Hilton Barbados. Este o plaja semicirculara din nisip ald si se intampla sa fie una dintre cele mai populare plaje ale insulei. De aceea este de evitat in zilele de weekend cand se aglomereaza foarte mult. Pentru inchiriere de umbrele sau pe..
   Localitatea: Bridgetown
  • MUZEUL BARBADOS Este adăpostit într-o închisoare britanică din sec.19.Muzeul cuprinde exponate din istoria insulei, cultura amerindiană şi africană şi artă decorativă europeană., cea mai veche sinagogă din emisferaV, casa unde a locuit şi biserica unde se ruga fostul preşedinte al Americii, George..
   Localitatea: Bridgetown
  • Muzeul Barbados
   Muzeul Barbados Muzeul a fost infiintat in 1933 in fosta Inchisoare Militara Britanica (ce a fost construita in 1815). Muzeul are exponate din zilele tribului Arawak (anul 400 i hr) si galerii care iti arata cum era viata in secolul XIX in timpul ocupatiei militare. Galeria Harewood are ca tematica flora si ..
   Localitatea: St. Michael
  • Pestera lui Harrison
   Pestera lui Harrison Pestera de piatra de var Harrison este o atractie inedita a insulei deoarece nu se gasesc foarte multe pesteri imprejmuite de cascade in Caraibe. Pestera a fost redeschisa oaspetilor dupa lucrari de renovare masive. Turistii au acum la dispozitia lor un centru de informatii, restaurante si ma..
   Localitatea: St. Thomas

Harta Barbados

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: