China - obiective turistice

China este a treia tara ca marime din lume, dupa Canada si Rusia. Aceasta e situata in partea de est a Asiei, fiind marginita la est de Oceanul Pacific. Beijing, este capitala Chinei si cel mai important centru comercial, cultural, politic si educational. Desi este unul dintre orasele antice ale Chinei, in prezent se afla in topul celor mai dezvoltate orase din lume, cu numeroase cladiri zgarie-nori si cu centre comerciale imense si aglomerate. Centrul orasului e dominat de acoperisurile galbene ale Orasului Interzis, cel mai bine pastrat palat imperial.

Simbolurile orasului sunt: Piata Tianamnem, cea mai mare piata centrala din lume, Templul Raiului, cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, unde imparatul aducea anual sacrificii in prima luna a calendarului chinezesc si Opera din Beijing, cu o vechime de peste 200 de ani, foarte populara in sec XIX, in timpul dinastiei Qing, fiind cunoscuta ca una din cele mai mari sisteme teatrale din lume. La inceput reprezentatiile puteau fi urmarite doar de membrii familiei regale, insa cu timpul s-a permis si accesul publicului.

Nu trebuie uitat Zidul care Sopteste, unde un cuvant rostit cu buzele lipite de perete, pare ca aluneca pe zid si poate fi auzit de persoanele situate in partea opusa.
Shanghaiul este cel mai mare si mai dezvoltat oras al Chinei si pare a fi alcatuit din trei orase distincte: unul pur chinezesc, unul cu influente franceze iar altu cu influente britanice. Aici pot fi vizitate: Templul lui Budha, Orasul vechi, Gradina Yuyuan si cartierul financiar Pudong, unde se afla turnul de televiziune Oriental Pearl, care e al treilea cel mai inalt turn din lume si Turnul Jinmao, al treilea zgarie-nori ca marime din lume.

Shanghai, in traducere, la mare, e locul ideal pentru cumparaturi, mai ales datorita posibilitatii de targuire.
Cea mai cunoscuta strada pentru cumparaturi este Nanjing Lu si e aflata in centrul orasului. In afara de cateva magazine de firma celelate sunt magazine de duzina, unde se practica obiceiul targuitului.

In Piata Xiangyang, se gasesc de la haine pana la bijuterii si la jocuri pe calculator, majoritatea copiii ale marilor firme, la preturi scazute.

Hong Kong e o zona administrativa si una dintre cele mai moderne si vizitate metropole din Asia. Acesta e format din Insula Honk Kong, Kowloon si Noile Teritorii. Tibetul e un loc foarte cautat datorita renumelui sau sacru, accesibil de multe ori doar initiatilor. Cea mai importanta regiune a acestuia e Lhasa, unde palatele si manastirile seamana mai degraba cu niste fortarete decat a lacase de cult.

Locurile permise turistilor sunt: Palatul Potala, unde au trait intregi generatii de Dalai Lama, Manastirea Jo-Khang, cea mai veche din Tibet si Palatul de Vara a lui Dalai Lama situat in parcul Norbulingka, inconjurat de un zid inalt cu simboluri falice.

Cel mai mare simbol al Chinei il reprezinta Zidul Chinezesc, unul dintre cele mai grandioase constructii ale civilizatiei umane. Constructia acestuia a inceput in timpul dinastiei Ming, lungimea la care ajunge in zilele noastre fiind de 6700 de km. Marele Zid Chinezesc a fost inscris pe lista Patrimoniului Cultural Mondial inca din anul 1987.

Razboinicii de Teracota, reprezinta o armata alcatuita din mii de statui, de dimensiuni 1:1, fiecare cu trasaturi unice si cu stiluri de armuri diferite, in functie de gradul fiecaruia.
Muzeul Armatei de Teracota e localizat in Xi an, provincia Shanxi.

La doar 3 ore distanta de capitala provinciei Sichuan, se afla rezervatia naturala Wolong, cea mai mare rezervatie de ursi panda din China. Vizitatorii pot observa ursii panda in mediul lor natural, se pot juca cu ei si pot ajuta supraveghetorii sa ii hraneasca.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Localitati in China

Alte informaţii despre China

 • Obiective turistice
  • Marele Zid Chinezesc
   Marele Zid Chinezesc Marele Zid se intinde de la Shanhaiguan in est pana la Lop Nur in est, de-a lungul unui arc care in mare parte reprezinta delimitarea Mongoliei Interioare. Conform celor mai recente studii arheologice, intreaga lungime a Zidului cu toate bratele sale este de 8.800 kilometri. Aceasta lungime se di..
   Localitatea: Shanhaiguan
  • Muzeul Ceaiului
   Muzeul Ceaiului Muzeul dedicat culturii ceaiului in China se afla in cea mai veche clădire din Hong Kong numită casa Flagstaff. Muzeul cuprinde aproximativ 600 de piese incepand de la lut pana la portelan, din secolul VII pana azi. Program 10 -17 Inchis in zilele de marti si sarbatorile publice
   Localitatea: Hong Kong
  • Piata Tiananmen
   Piata Tiananmen Cunoscuta ca cea mai mare piata centrala din lume cu o multitudine de obiective si constructii importante: Muzeul de Istorie al Revolutiei Chineze, Mausoleul Moa, Turnul Tiananmen. Un moment special in piata este ceremonialul ridicarii steagului chinez la apusul si rasaritul soarelui.Exista multi..
   Localitatea: Beijing
  • Templul Confucius
   Templul Confucius Templul dedicat marelui intelept al Chinei a trecut prin 8 secole de renovari si restaurari. Astazi complexul este combinat cu Academia Imperiala de alaturi, candva cea mai prestigioasa institutie de educatie din tara. Sala Marilor Impliniri din templu adaposteste tableta funerara is alatarul..
   Localitatea: Beijing
  • Templul din Jad al lui Budha
   Templul din Jad al lui Budha In interiorul templului traiesc 70 de calugari. Statuia lui Buddha de Jad a fost adusa in 1882 din Burmo si are o inaltime de aproximativ 1,9m si o greutate de peste 1000kg . Statuia contine pietre pretioase si semipretioase. Templul construit pentru a proteja statuile lui Buddha a ars, iar actua..
   Localitatea: Shanghai

Harta China

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: