Letonia

Letonia e situata in nordul continentului european si se invecineaza cu Estonia in nord, cu Lituania in sud, cu Rusia in est iar granita de vest o reprezinta Marea Baltica. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse: Centru vechi istoric din Riga si Arcul geodezic Struve.

Capitala Letoniei se afla la Riga, un important centru cultural, politic, financiar si cel mai mare oras din Tarile Baltice, situat la gura de varsare a raului Daugava in Golful Riga. Orasul se remarca prin arhitectura sa, o combinatie intre stilurile Art-Nouverau, medieval, tipic germanic si clasic sau electic.

Piata centrala este una din cele mai vechi si mai mari din Europa, un loc plin de culoare, ridicat in cateva hangare parasite, pe care armatele germane le foloseau drept garaje. Castelul din Riga, a fost construit ca si resedinta a Ordinului Lituanian, iar in prezent gazduieste Parlamentul.

Muzeul de Istorie si de Navigatie cuprinde peste 500000 de obiecte privitoare la istoria Rigai si la trecutul navigatiei din Letonia iar Muzeul Letonian de Istorie detine importante colectii de arheologie, etnografie, botanica, geologie si zoologie.
Muzeul Automobilului expune masini ce au apartinut unor personalitati precum: Stalin, Hrusciov si Brejnev si figuri in marime naturala a proprietarilor lor iar Muzeul Evreiesc e singura sinagoga ramasa in Riga, aceasta fiind locul ghetoului evreilor din al doilea razboi mondial.

Catedrala din Riga e cea mai mare din Tarile Baltice si are in varf un cocos de 2 m inaltime si 158 kg. In sec XVII cand a fost terminata constructia, era cea mai mare constructie de lemn din Europa.

Orasul Jurmala, a reprezentat intodeauna cea mai populara statiune maritima din zona Baltica datorita apelor minerala, a unui climat sanatos si a namolului. In partea centrala a coastei de est a Marii Baltice se afla Liepaja, fosta capitala a tarii in primul razboi mondial. Acesta e impartit in doua zone: centrul orasului si Karosta, un fost oras militar sovietic secret. Orasul are plaje foarte frumoase si curate cu nisip fin de culoare alba iar farurile acestuia sunt primele construite din Letonia.

Patrimonial cultural al orasului este unic: al regilor suedezi, baronilor germani, a tarilor rusi si al finlandezilor.
Liepaja e considerat capitala muzicii rock din Letonia si are o viata de noapte foarte agitata.

Biserica Sf. Treime are un turn inalt de 55 de m si o orga imensa facuta din peste 7000 de tuburi, pana in anul 1912 fiind cea mai are din lume. Buncarul, e un loc ce se presupune ca a fost plin de armament nuclear in timpurile sovietice. Acesta se afla in subsolul unei case din centrul orasului si pot fi vazute echipamente de masurare a radiatiilor, documente informative si instructiuni despre cum trebuie reactionat in cazul unei explozii nucleare. Alte atractii ale orasului sunt: Ceasul de Chilimbar, Catedrala Sf. Iosif, Casa Mestesugarului si Lacul Liepaja.

Rezekne e unul din cele mai vechi orase din Letonia, situat pe sapte dealuri. Acesta e un important centru cultural si educational al tarii, gazduind numeroase festivaluri si o data la doi ani Festivalul Music TV Latgate.

Sigulda e cunoscut si ca Elvetia letona, fiind o destinatie turistica foarte populara. Peisajul acesteia e format din numeroase paduri situate de-a lungul vaii raului Gauja. Atractiile turistice ale zonei sunt: Castelul Turiada, ce dateaza din sec XIII, Turnul, parcul cu sculpturi dedicate folclorului leton si Castelul Sigulda.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Localitati in Letonia

Alte informaţii despre Letonia

 • Obiective turistice
  • Catedrala Riga
   Catedrala Riga Catedrala a fost construita in 1207 si este unul dintre simbolurile orasului. Interiorul bisericii este destul de auster si s-ar putea sa nu merite pretul de intrare. Insa biserica se remarca prin orga cu 6768 de filamente
   Localitatea: Riga
  • Cei Trei Frati
   Cei Trei Frati Cei Trei Frati este cea mai veche cladire locuibila din Riga, construita la sfarsitul secolului XV - Inceputul secolului XVI. Numele sau face referire la un grup de trei depozite din Tallinn numit Cele Trei Surori. Aici se afla astazi Muzeul Arhitecturii Letone.
   Localitatea: Riga
  • Centrul Istoric al orasului Riga
   Centrul Istoric al orasului Riga Centrul istoric al oraşului Riga a fost inclus de catre UNESCO in patrimoniul mondial. Orasul este remarcat in special pentru arhitectura lui in stil Art Nouveau, putandu-se compara din acest punct de vedere cu marile orase Viena, Praga sau Barcelona.
   Localitatea: Riga
  • Muzeul Ocupatiei
   Muzeul Ocupatiei Muzeul se afla intr-o cladire austera, intunecata la culoare, care sar ein evidenta. In zilele comuniste, cladirea era sediul pentru Puscasii Rosii, un grup de letoni care se oferisera voluntari sa lupte pentru Rusia in timpul revolutiei din 1917. Muzeul Ocupatiei are ca tematica perioada in c..
   Localitatea: Riga
  • Muzeul Portelanului
   Muzeul Portelanului Muzeul dispune de o colectie de 6383 de articole, majoritatea dintre acesta fac parte din colectia companiei Rigas Porcelans care a fost preluata de primaria orasului Riga in 2001. Majoritatea exponagelor au fost produse de companie intre anii 1950 si 1990, ceea ce-ti da o idee cam cum arata d..
   Localitatea: Riga

Harta Letonia

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: