Olanda

Olanda, supranumita si Tara de Jos e situata in nord-vestul Europei, fiind invecinata cu Marea Nordului, Belgia si Germania. Aceasta este una dintre membrii fondatori ai Beneluxului si Uniunii Europene.

Olanda, este denumirea ce reprezinta Tarile de Jos, insa aceasta acopera doar o parte din teritoriul tarii, anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud. Locuitorii Tarilor de Jos sunt numiti dutsch, numele fiind derivat de la deutsch, adica germani, limba olandeza fiind forma literara a germanei plate, limba vorbita ca dialect in nordul Germaniei.

Conform Constitutiei, capitala oficiala a Tarilor de Jos este Amsterdam, desi sediul Guvernului, resedinta regala precum si cea mai mare parte a ambasadelor se afla in Haga.
Olanda este impartita in cinci regiuni principale, prima fiind constituita din Amsterdam, urmata de Randstad, cu patru centre urbane importante: Leiden, locul nasterii faimosului pictor Rembrandt, Haga, orasul regal vestit prin parcurile sale impresionante si prin cladirile patriciene, Rotterdam, cel mai mare port din Europa si Utrecht.

In estul Olandei se intinde zona numita \\\"Inima verde\\\", faimoasa prin numeroasele parcuri, muzee si palate, printre care si palatul Het Loo. Capitala acestei regiuni este Arnhem. Pitorescul Maastrict, se afla la granita cu Belgia si Germania, nu departe de provincia agricola Friesland, renumita prin satele sale pescaresti si prin gradinile de la Prinsenhoftuin.

Amsterdam, capitala Olandei si unul dintre cele mai mari si mai frumoase orase ale Europei, este strabatut de numeroase canale si ape, traversate de peste 1000 de poduri.In cadrul orasului, se afla 53 de muzee, cele mai importante si cunoscute fiind: Rijksmuseum Amsterdam, care este cel mai mare din tara si care detine o colectie speciala de arta olandeza, Jewish Historical Museum, ce detine 4 sinagogi, cea mai veche datand din sec XVII, Allard Pierson, unde e gazduita singura colectie arheolgica a orasului, ce contine piese de arta de origine egipteana, greaca si romana, Maritim Scheepvaart, unde poate fi admirata cea mai mare colectie de avioane din lume iar Muzeul Van Gogh, gazduieste peste 200 de picturi si 550 de schite ale pictorului. Orasul gazduieste peste 60 de galerii de arta, 10 sali de concerte, 20 de teatre si multe cladiri impresionante care dateaza inca din sec XVII.

Principalele obiective turistice sunt: Oude Kerk, o veche biserica inconjurata de casute in stil gotic renascentist, Dam Square, situat in centrul orasului, Artis Zoo, cea mai veche gradina zoologica din Olanda, Cartierul Red Light, al felinarelor rosii, care este una din cele mai vechi parti ale orasului, cunoscut in intreaga lume datorita bordelurilor si magazinelor pentru adulti si nu in ultimul rand Amsterdam Arena, un simbol al sportului, unde joaca faimoasa echipa de fotbal Ajax.La numai cativa km de Amsterdam se intind bine cunoscutele culturi de lalele din Harlem si faimoasele gradini Keukenhof.

Rotterdam, e al doilea oras ca importanta din Olanda, fiind in acelasi timp si cel mai mare port din Europa. Acesta e situat in provincia Olanda de Sud si face parte din proiectul de unire a unor orase din vestul Tarilor de Jos intr-o singura aglomerare numita Randstad Holland.Orasul e cunoscut datorita celebrului pod Erasmus si datorita numeroaselor cladiri istorice.

Olanda este singura tara europeana unde consumul de droguri usoare precum marijuana sau hasis este permis si unul dintre putinele locuri unde prostitutia a devenit un punct de atractie prin traditie. Cu foarte mare cautare in randul turistilor sunt celebrele coffee shopuri, unde un joint costa 3 euro si unde se pot gusta cunoscutele prajturi din marijuana, preparate dupa retete speciale.

Posibilitatile de relaxare sunt foarte diverse: plimbari cu hidrobicicleta sau vaporase pe numeroasele canale, iesiri in pub-uri, cluburi, discoteci, terase sau vizitarea obiectivelor turistice, toate pentru a va face sederea cat mai placuta. Olanda este locul ideal de petrecere a concediului datorita modului unic de imbinare a artei, istoriei, culturii dar si a libertatii si a unei doze de nebunie.

Trimite părerea ta

Numele tău:

Adresa ta de e-mail (nu va fi publicată):

Părerea ta:

Cod de securitate
Codul de securitate:

Oferte in Olanda

Alte informaţii despre Olanda

 • Obiective turistice
  • ARTIS ZOO Artis Zoo a fost fondat în anul 1838. Aici şi-au găsit de-a lungul timpului aproape 700 de specii de animale şi 200 specii de arbori de pe tot Globul , unele fiind pe cale de dispariţie. Artis Zoo cuprinde mai multe clădiri în interiorul său: Artis Aquarium, Grădina Botanică, Muzeul Zoo..
   Localitatea: Amsterdam
  • CARTIERUL FELINARELOR ROŞII Cartierul este recunoscut pentru sutele de apartamente închiriate de prostituatele care îşi oferă serviciile în spatele unor vitrine luminate cu lumină roşie. Cartierul mai cuprinde Muzeul Sexului şi Muzeul Canabisului.
   Localitatea: Amsterdam
  • CASA MEMORIALĂ „ANNE FRANK” Este un muzeu dedicat tragicei poveşti de viaţă a unei fetiţe evreice Anne Frank, care a scris celebrul jurnal în timp ce se ascundea de nazişti împreună cu familia. Ea a scris jurnalul pe parcursul a 4 ani, pâna să moară intr-un lagăr de concentrare. Pe pereţi se află imagini, text..
   Localitatea: Amsterdam
  • DAM SQUARE Piaţa Dam este o arteră principală a Amsterdamului cu o mulţime de restaurante, hoteluri, magazine şi cafenele, frecventată zilnic de sute de persoane, deoarece aici sunt amplasate şi principalele atracţii ale Amsterdamului: Palatul Regal, Monumentul Naţional şi Muzeul Madame Tussaud.
   Localitatea: Amsterdam
  • GASSON DIAMONDS Este o clădire în centrul vechi al Amsterdamului, unde se prelucrează diamante şi se creează bijuterii de primă clasă. Aici ai posibilitatea să vizitezi toate etepele de prelucrare a unui diamant de la tăiere până la încrustarea într-un inel sau colier.
   Localitatea: Amsterdam
  • GEELVINCK HINLOPEN HUIS Casa Geelvinck Hinlopen Huis a fost construită pentru a arăta bunăstarea priprietarilor Albert Geelvinck şi Sara Hinlopen. Se poate vizita cele 4 camere de la parter, deschise publicului, din care una este o bibliotecă cu scaune de piele şi tavane frumos decorate, camera roşie şi camera a..
   Localitatea: Amsterdam
  • HAUSEBOAT MUSEUM Houseboat Museum este situat pe canalul Prinsengracht din cartierul Jordaan. Este o barcă autentică transformată într-o confortabilă casă pe apă ce oferă apartamente autentice, cu cabine de dormit, camere de zi, bucătărie. Nava a fost construită în anul 1914, fiind folosită pentru na..
   Localitatea: Amsterdam
  • MUZEUL AMSTELKRING Este unul dintre cele mai interesante muzee din Amsterdam. Mansarda muzeului ascunde o secretă biserică catolică cunoscută sub numele de „Ons’Lieve Heer op Solder”-„Scumpul nostru Dumnezeu din Pod”. Etajele inferioare ale clădirii au devenit muzeu în anul 1883 iar azi conţin came..
   Localitatea: Amsterdam
  • MUZEUL DE ISTORIE AL AMSTERDAMULUI În acest muzeu este prezentatp evoluţia istorică a Amsterdamului de la un orăşel medieval până la stadiul de oraş modern de azi. În muzeu sunt expuse picturi semnate de mari artişti olandezi, descoperiri arheologice , obiecte de aur şi argint, obiecte din sticlă şi artefacte.
   Localitatea: Amsterdam
  • MUZEUL MARITIM OLANDEZ Muzeul este situat în clădirea cartierului general al Marinei Naţionale, care datează de cca.300 de ani. Din colecţia muzeală se poate admira diferite machetuţe de nave, instrumente de navigaţie, picturi de ambarcaţiuni, documente, hărţi, fotografii.
   Localitatea: Amsterdam
 • Unități de cazare

Harta Olanda

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: