Obiective turistice din Nuremberg

Biserica Sf. Sebaldus nu este la fel de bogata precum rivalul Sf. Laurentiu, dar sectiunea corului si arcada sunt cele mai pure exemple de arhitectura Gotica ecleziastica din Germania: elegante, inalte si aerisite. Veit Stoss a sculptat scena Crucificari la capatul estic al arcadei, iar altarul d..

» Vezi mai multe detalii

Biserica a fost construita in 1350 cu aprobarea Imparatului Carol IV pe locul unei sinagogi care a ars in 1349. Biserica este construita intr-un stil Gotic tarziu, dar adevarata sa atractie este Mannleinlaufen, un ceas care dateaza din 1509 si se afla montat pe fatada bisericii. Este inca o d..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Sf. Laurentiu este considerata de multi cea mai frumoasa din tot orasul. Constructia ei a inceput in 1250 si terminata in 1477. Mai tarziu a devenit o biserica Luterana. Dupa al doilea razboi mondial a trebuit sa fie reconstruita. Interiorul este impodobit cu sculpturi ale lui Adam ..

» Vezi mai multe detalii

Marele pictor Albrecht Durer a locuit in aceasta casa din 1509 pana la moartea sa in anul 1528. Este o cladire medievala, tipica pentru caminele negustorilor din Evul Mediu care traiau si lucrau in Nurenberg. Muzeul dispune de o partea din desenele si tiparele originale ale pictorului. Vechiu..

» Vezi mai multe detalii

Atractia orasului este un complex de cladiri care a servit drept rezidenta a Imparatilor Franco-Germani. Cele mai vechi castel este Burggrafenburg, construit in jurul anului 1050. Se afla in centrul complexului. La est se afla Kaiserstallung (Grajdurile Imperiale), construite in secolul XV. ..

» Vezi mai multe detalii

La marginea estica a orasului se afla expozitia Faszination und Gewalt (Fascinatie si Teroare) care documenteaza istoria politica, sociala si arhitecturala a Partidului Nazist. Expozitia se intinde in 19 camere, in Docu Center sau Centrul de Documentare. Acesta este gazduit de o sala de congrese ..

» Vezi mai multe detalii

Handerwerkerhof se afla in turnul Konigstor, vizavi de gara. Daca pasesti inauntru, te vei simti ca in Evul Mediu. Mestesugarii orasului au incercat sa stabileasca aici primul "mall medieval" unde se vand genul de produse care se produc in Nuremberg de secole. Obiecte din lut, sticla, cosuri,..

» Vezi mai multe detalii

Piata centrala din Nuremberg are o poveste tragica in spatele ei. Carol IV nu voia sa cheltuiasca bani pe construirea unei piete pentru oraseni. De aceea a inceput un incediu in cartierul evreiesc al orasului de atunci si a demolat ruinele lasate in urma de foc. In coltul de nord-vest al pieti..

» Vezi mai multe detalii

Liderii nazisti au fost judecati aici intre 1945 si 1946, cand pentru prima data in istoria lumii s-a organizat un Tribunal international pentru Crime de Razboi. Procesele au avut loc in Landgericht (Curtea Regionala) in sala numarul 600. S-au dat 11 verdicte de condamnare la moarte si multe alte..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul Jucariilor din Nuremberg are o colectie de jucarii din secole trecute, cele mai multe datand din secolul XIX. Exista insa si cateva piese din perioada Renasterii. Papusile se afla in concurenta cu jucariile mecanice, cum ar fi o roata Ferris din Muntii Erz, impodobita cu luminite. Etajul..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Germania

Harta Nuremberg

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: