Obiective turistice din Dublin

Beraria dominanta a Irlandei, fondata de Arthur Guiness in 1759, acopera o suprafata impozanta la vest de Catedrala Christchuirch. Deloc surprinzator, este cea mai cunoscuta si vizitata atractie turistica. Beraria in sine este inchisa publicului, dar se poate vizita Depozitul, care functioneaza d..

» Vezi mai multe detalii

Biblioteca găzduieşte o colecţie unică de papirusuri vechi, cărţi rare, manuscrise foarte valoroase, multe vechi de sute de ani, colecţii de imagini şi publicaţii irlandeze, opere de artă chineze, japoneze, indiene şi câteva texte biblice şi scrieri creştine. Biblioteca conţine, d..

» Vezi mai multe detalii

Biblioteca Chester Beatty, numita dupa Sir Alfred Chester Beatty (1875 - 1968), a fost numita Muzeul Irlandez al Anului in 2000 si Muzeul European al Europei in 2002. Multi cunoscatori sunt de parere ca este cel mai frumos muzeu al Irlandei. Alfred Chester Beatty era un milionar cu un gust im..

» Vezi mai multe detalii

Castelul Dublin a fost construit in secolul XIII pe o fosta colonie a Vikingilor. A servit rolul de fortareata militara, inchisoare, trezorerie, Curte de justitie si in cele din urma Scaunul Administratiei Engleze in Irlanda timp de 700 de ani. A fost reconstruit de mai multe ori, ultima data in ..

» Vezi mai multe detalii

Castelul Malhide a fost atât cetate cât şi locuinţă aproape 800 de ani. Generaţii întregi au trăit aici începând cu anul 1185 şi până în 1973 când ultimul Talbot a murit, după moartea căruia acesta a devenit muzeu. Grădinile întinse ale castelului pe aproape 250 ha care se pot ..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala datează din sec.XI însă a fost supusă la mari renovări între 1871-1878. Construcţia prezintă o serie de sculpturi în piatră impresionante, arcade frânte şi coloane impunătoare. Foarte interesantă este cripta, care este mai veche decât catedrala, şi este deschisă vizitat..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala Sf. Patrick este dedicata Patronului Sfant al Irlandei, este cea mai mare catedrala din tara si Catedrala Nationala a Bisericii Irlandei. Sf. Patrick este cel care a adus crestinismul in Irlanda iar actuala cladire a fost construita in 1220. Astazi Catedrala este deschisa pentru t..

» Vezi mai multe detalii

Cu vedere spre Liffey de deasupra la Cork Hill in capatul Parliament Street, Primaria orasului Dublin se afla intr-o cladire Georgiana construita intre 1769 si 1779. Cladirea a fost proiectata de Thomas Cooley. 12 coloane incercuie rotunda centrala, care are podea mozaic si 12 fresci cu legende i..

» Vezi mai multe detalii

Dublinia organizeaza trei expozitii permanente care iti arata cum era viata in Dublinul medieval: Viking Dublin Exhibition - urca pe un vas viking, participa la o inmormantare ritualica Medieval Dublin Exhibition - intra in labirintul medieval History Hunter Exhibition - participa la un santi..

» Vezi mai multe detalii

Galeria impresionează prin colecţia de artă irlandeză şi lucrări ale marilor artişti europeni. Printre operele prezentate se numără şi câteva semnate de Renoir, Degas şi Monet.

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Irlanda

Dublin sau Baile Atha Cliath, este capitala si cel mai mare oras din Irlanda. Se spune ca numele acestuia ar proveni de la numele irlandez Dubh Linn, care inseamna balta alba, nume nu prea agreat de istorici, acestia preferand numele contemporan Baile Atha Cliath.

» Citeşte mai mult

Harta Dublin

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: