Obiective turistice din Cracovia

Castelul aparţine fostei reşedinţe regale. Azi adăposteşte Colecţia Naţională de Artă alcătuită din ţesături şi tapiţerii brodate cu fire de aur, pictură ceramică şi arme , şi Tezaurul Coroanei care cuprinde sabia de încoronare a regilor.

» Vezi mai multe detalii

Catedrala ce datează din anul 1220, poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Cuprinde 2 trunuri de înălţimi şi modele diferite. Turnul mai înalt are o înălţime de 81 m şi este împodobit cu o spirală gotică şi o coroană aurită. Altarul este confecţionat din lemn sculptat şi prez..

» Vezi mai multe detalii

Stilul arhitectural al catedralei aparţine goticului în mare parte. Pereţii săi, din sec. XIV, adăpostesc o varietate de obiecte de artă de la cele gotice la renascentiste, baroce, clasiciste şi moderne . Este locul de îmormântare a regilor Poloniei, a mai multor eroi, doi poeţi , 4 sfi..

» Vezi mai multe detalii

Kazimierz, este fostul cartier evreiesc care are nu mai puţin de 7 sinagogi. În cartier se găsesc 2 dintre cele mai frumoase biserici gotice din Polonia: Sf.Catherine şi Corpus Christi. Azi este un amestec inedit de hotele elegante, restaurante alături de construcţii modeste, mici prăvăl..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul este situat la 60 km de Cracovia, spre S Poloniei. Este un complex de lagăre de concentrare şi exterminare al Germaniei naziste. Se estimează că 1,1-1,6 de persoane au fost omorâte la lagărul Auschwitz-Birkenau, peste 90% fiind evrei. Pe lângă blocurile naziste se pot vizita şi cr..

» Vezi mai multe detalii

Salina veche de 700 de ani, face parte din Patrimonniul UNESCO, este situată la 12 km de Cracovia. Mina de sare este una dintre cele mai mari din lume, are 9 nivele ce cuprind 300 de galerii. Salina cuprinde mai multe încăperi de vizitat, printre care: o sală de concerte, sală de conferinţe..

» Vezi mai multe detalii

Harta Cracovia

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: