Obiective turistice din Ampoita

Calcarele Ampoitei reprezinta o rezervatie naturala reprezentata de trei blocuri mari de calcar, cu inaltimi cuprinde intre 15 si 44 de metri. Scopul rezervatie se doreste a fi conservarea diversitatii geologice si geomorfologice si se afla pe versantul stang al paraului Ampoita, afluent al Am..

» Vezi mai multe detalii

Piatra Boului, impreună cu Piatra Varului, Piatra Bulbuci, Pietrele Ampoitei sunt blocuri izolate de mari dimensiuni, desprinse dintr-o faleza calcaroasa, alunecate pe taluzul continental din partea de sud a Munţilor Trascau si insedimentate in formaţiunile cretacice de flis, detasandu-se in r..

» Vezi mai multe detalii

Piatra Varului impreuna cu Piatra Bulbuci, Piatra Boului, Pietrele Ampoitei sunt blocuri izolate de mari dimensiuni, desprinse dintr-o faleza calcaroasa, alunecate pe taluzul continental din partea de sud a Munţilor Trascau si insedimentate in formaţiunile cretacice de flis, detasandu-se in rel..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Ampoita este o localitate in judetul Alba, aflata la 12km de Alba Iulia. Satul este flancat de o parte si de alta a raului Ampoita de doua formatiuni stancoase spectaculoase: Calcarele Ampoitei aflate aproape de intrarea in sat si Piatra Boului.

» Citeşte mai mult

Harta Ampoita

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: