Obiective turistice din Barlad

Biserica Domneasca Adormirea Maicii Domnului a fost construita in secolul al XVII-lea de catre domnitorul Vasile Lupu insa a fost de-a lungul vremii grav avariata de cutremure si alte catastrofe. Intre anii 1804 si 1827 este reconstruita din temelii, intre anii 1840 si 1842 apar noi modificari..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Sfantul Ilie Barlad a fost construita in perioada 1859-1869 de calfele de zidari Mihai Popoiu si Gheorghe Baciul, sub indrumarea arhitectului Ignat Lorenzo. Pictura murala originala a fost realizata de zugravul I. Munteanu insa intre anii 1932-1934 aceasta a fost refacuta din cauza gr..

» Vezi mai multe detalii

Casa Cuza a fost construita in anul 1812 si reprezinta casa unde s-a nascut si crescut domnitorul A. I. Cuza. Ion Cuza, care a trait toata viata la Barlad, era fiul lui Gheorghe Cuza, frate cu Ion Cuza, tatal domnitorului. Dupa cum certifica diploma de bacalaureat, Al.I.Cuza s-a nascut la Barl..

» Vezi mai multe detalii

Cetatea de pamant de odinioara a fost construita in 1476 de Ştefan cel Mare pentru imbunatatirea sistemului de aparare a Moldovei de cotropitori otomani. In prezent doar urmele fortificatiei sunt vizibile.

» Vezi mai multe detalii

Fraţii Gheorghe Rosca Codreanu si Neculai Rosca Codreanu sunt fundatorii liceului si scolii secundare-profesionale de fete din Barlad. Colegiul este un vechi lacas de cultura, fiind al doilea din Moldova si al patrulea din cele doua provincii din secolul al XIX-lea, dupa "Sfantul Sava" din Bu..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul a fost infiintat de elita intelectualilor barladeni, pe 10 aprilie 1914, din dorinta de a strange bunuri culturale intr-o institutie specializata care sa le tezaurizeze si sa le valorifice pentru marele public. In prezent, muzeul ofera marelui public expozitii permanente, diverse sub a..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Harta Barlad

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: