Obiective turistice din Brasov

Bastionul Fierarilor a fost construit pe locul unui turn ridicat in secolul XVI ce a fost distrus in urma unei inundatii din 1526, in acelasi an incepand constructia ce avea sa dainuie pana astazi. Cladirea a suferit numeroase pagube si restaurari din 1526 si pana astazi, cea mai importanta fi..

» Vezi mai multe detalii

Bastionul Funarilor a fost atestat documentar din anul 1416 si a fost construit din caramida si din piatra, scopul sau fiind apararea laturii sudice a zidului Cetatii. Constructia a suferit multe pagube insa a fost restaurat si a capatat un nou rol, acela de depozit pentru materiale. In prezen..

» Vezi mai multe detalii

Bastionul Graft se afla in partea nord-vestica a Cetatii Brasovului, si a fost construit intre anii 1515 si 1521, avand rolul de a facilita comunicarea dintre osteni si Turnul Alb, urmand sa capete rol de aparare. In prezent, cladirea gazduieste o sectie a Muzeului de Istorie Brasov. Construct..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Neagra este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, masurand 89 de metri lungime si 38 de metri latime. In aceasta biserica incap circa 5.000 de persoane. Biserica neagra este evanghelica si a fost construita in jurul anului 1380 cand era cunoscuta cu numele..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Neagra se afla in orasul Brasov si a fost construita de preotul Thomas Sander in jurul anului 1383 pe locul unei biserici datate de la inceputul secolului XIII. In urma invaziei turcesti din 1421, lacasul de cult a suferit daune grave, fiind necesare numeroase restaurari si renovari. ..

» Vezi mai multe detalii

Biserica a fost construita prima oara in 1292, iar apoi in 1495 localnicii au reconstruit-o in piatra cu ajutorul domnitorului Neagoe Basarab. Biserica a fost ridicata initial in stil gotic, apoi a suferit diverse transformari in stil baroc. In secolul al XVIII-lea planul bisericii a fost augm..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Sfanta Treime a fost construita in secolul al XVIII-lea la initiativa negustorilor romani si greci, aceasta fiind amplasata, dupa regulile impuse de primarie, in spatele gradinii. Tot primaria a ordonat ca lacasul de cult sa nu dispuna de turn, toaca sau clopot. In incinta edificiului..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Sfantul Bartolomeu a fost construita in stil gotic in anul 1223 si reprezinta cel mai vechi monument arhitectural al Brasovului. Edificul a fost refacut in secolul XV, intemeietorul sau fiind Herman von Salza. Constructia masoara 55 de metri in lungime si poate fi gasita in zona Braso..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Sfantul Martin este unul dintre cele mai vechi monumente ale Brasovului, alaturi de Biserica Sfantului Bartolomeu, si este datata din anul 1522, dupa cum dezvaluie una dintre inscriptiile edificiului. Casa parohiala de langa constructie a fost primul sediu al primariei orasului si est..

» Vezi mai multe detalii

Casa Hirscher se afla in actuala cladire a restaurantului Cerbul Carpatin si a fost construita intre anii 1539-1545 de catre Apollonia Hirscher. Initial a servit drept spatiu de comercializare al produselor mestesugarilor brasoveni, fiind denumita in acea perioada Casa Negustorilor. Edificiul ..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Brasov este cel mai frumos oras sasesc al Transilvaniei, centrul sau aratand ca si cum sasii nu s-ar fi mutat din el. Este unul dintre cele mai frumoase orase medievale, detine o piata superba si se prezinta aproape intact. Se afla in centrul tarii, in depresiunea Brasov, la o altitudine medie de 625m delimitat in partea de sud si sud- est de masivele Postavaru( Tampa) si Piatra Mare , Dealul Sprenghi,Dealul morii, Dealul Melcilor, Dealul Warthe, Starja( Dealul Cetatii), si Dealul Pe Romuri. In Brasov vara si iarna dureaza ~ 50 de zile fiecare. Cliam municipiului Brasov este de tip temperat- continental.

» Citeşte mai mult

Harta Brasov

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: