Obiective turistice din Busteni

Babele sunt formatiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali. Imediat sub varf se afla Cabana Babele de unde pornesc majoritatea drumetiilor in muntii bucegi. Babele s-au format ca urmare a actiunii vantului a..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Domneasca este o biserica ortodoxa construita in 1889. Este o ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta si se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa. Biserica este o copie ..

» Vezi mai multe detalii

Casa scriitorului Cezar Petrescu din Busteni este locul unde scriitorul a creat majoritatea operelor sale. Aici sunt expuse scoarte vechi, mobilier rustic, ceramica romaneasca, statui si tablouri pictate de mari artisti ai vremii. Impresionanta este si biblioteca personala a lui Cezar Petrescu, c..

» Vezi mai multe detalii

Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis “Nababu” din cauza averii sale impresionante. Se spunea ca ar fi putut pava intreaga curte aferenta castelului cu monedele sale de aur. Castelul este inconjurat de..

» Vezi mai multe detalii

Crucea eroilor Neamului este cunoscuta si sub numele de Crucea de pe Caraiman fiind ridicata intre anii 1926 - 1928 prin grija Majestatii Sale Regina Maria in cinstea celor cazuti pe campurile de lupta de pe Valea Prahovei pentru intregirea neamului in primul razboi mondial. Monument unic in tara..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Valea Prahovei este cea mai cautata destinatie turistica montana din Romania, ce a suferit numeroase investitii. Dintre acestea, Statiunea Busteni detine un farmec aparte ce se datoreaza peisajului deosebit oferit de crestele Bucegilor, de cladirile cu arhitectura specifica locala si asezarile in sine. Statiunea Busteni este locul de plecare in cele mai multe trasee turistice din Muntii Bucegi.

» Citeşte mai mult

Oferte turistice in Busteni

Harta Busteni

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: