Obiective turistice din Buzau

Biserica Banu a fost construita in 1722 ca asezamant monahal, pe locul unei alte foste bisericii. Numele provine de la dregatoria ctitorului, Andronic Cantacuzino, devenit mare ban in 1593. In existenta sa a trecut prin cateva procese de renovare. In 1884 a fost repictata de o echipa de pictor..

» Vezi mai multe detalii

Casa Vergu-Manaila este cea mai veche cladire din Buzau. Este fosta rezidenta a boierului cu acelasi nume, atestata documentar pentru prima data in 1794. Aceasta a fost restaurata intre 1971 si 1974. Astazi adaposteste colectia muzeului de ethnografie. Structura tematica a expozitiei permanen..

» Vezi mai multe detalii

Lacul Vulturilor este cunoscut si sub numele de Lacul Fara Fund si reprezinta un lac periglaciar situat in Muntii Siriului, o grupare muntoasa a Carpatilor de Curbura. Lacul poate fi gasit la altitudinea de 1.420 de metri si si-a capatat numele dupa legenda lui Alexandru Vlahuta care a scris i..

» Vezi mai multe detalii

Palatul Comunal este simbolul orasului si sediul Primariei. Constructia a fost inceputa in 1899, dupa un proiect de Al. Savulescu. Acesta a supervizat lucrarile pana in 1902 cand a fost inlocuit de Kafsinski. Cladirea a fost terminata in 1903 si inaugurata in prezenta regelui Carol I. Cladire..

» Vezi mai multe detalii

Parcul Crang este cel mai mare si mai important parc din orasul Buzau. Acopera o suprafata de 10 hectarea la marginea vestica a orasului. Parcul se continua cu padurea Crang. A fost amenajat in a doua jumatate a secolului XIX. In Crang se afla un monument dedicat istoriei Buzaului, mai multe..

» Vezi mai multe detalii

Vulcanii Noroiosi se afla in judetul Buzau si se intind pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare, reprezentand un fenomen unic in Romania. Aici se afla cratere in miniatura care se formeaza cu ajutorul gazelor naturale din adancul pamantului, oferind o priveliste covarsitoare. Zona este in ..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Harta Buzau

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: