Obiective turistice din Constanta

Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanţa a fost inaugurat in data de 1 mai 1958 ca primul acvariu public din Romania. Acvariul face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Cel mai mare bazin adaposteste si cea mai mare colecţie de sturioni, renumita atat pentru i..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Greaca din Constanta, cu hramul "Schimbarea la fata", a fost ridicata intre anii 1863 si 1865 prin contributia coloniei grecesti din oras, care a primit aprobarea sultanului Abdul Azis. Este o constructie mare, fara vreun stil anume, la care s-au folosit piatra si caramida pentru zidu..

» Vezi mai multe detalii

Casa Alleon a fost construita in 1881 de arhitectul Pelopidas Couppa pentru bancherul Jean gerard Alleon si reprezinta o casa eleganta situata pe strada C.A. Rossetti din Constanta. Initial cladirea avea un singur etaj iar cel de-al doilea a fost adaugat in anul 1883, constructia extinzandu-se..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" este un lacas de cult ortodox din Constanta. Este situata in zona peninsulara a Constantei mai jos de Piata Ovidiu, in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului care prin arhitectura sa, domina intreg spatiul falezei sudice a orasului. Ca..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel a fost ridicata intre anii 1883 si 1885 sub indrumarea arhitectului Ion Mincu insa deschiderea oficiala a avut loc pe data de 22 mai 1895. Catedrala este construita in stilul greco-roman si dispune de un turn inalt de 35 de metri, in timp ce p..

» Vezi mai multe detalii

Cazinoul este unul dintre monumentele emblema pentru orasul Constanta. Constructia a fost inceputa in 1909, iar cazinoul a fost inaugurat in august 1910. Proiectul initial a apartinut arhitectului Petre Antonescu, dar constructia a fost realizata de D. Renard care opteaza pentru un stil eclectic,..

» Vezi mai multe detalii

Deschis la 1 iunie 1972 delfinariul Constanta este una dintre principalele atractii ale orasului. Delfinariul face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervatia si Expozitia de Pasari Exotice si de Decor sunt amplas..

» Vezi mai multe detalii

Farul poarta numele regelui Carol, care l-a inaugurat la data de 27 septembrie 1909. Ca atare, farul este decorat cu basorelieful figurii reale precum si cu o placa cu inscriptia Portul Constanta. Farul se afla in incinta portului Constanta, montat intr-un turn de piatra si are inaltimea de 2..

» Vezi mai multe detalii

Farul genovez este situat pe faleza din oraşul Constanta, in spatele statuii cu bustul poetului Mihai Eminescu. A fost construit in jurul anului 1300 de catre genovezii care faceau comert in port si restaurat intre anii 1858-1860 de inginerul francez de origine armeana Artin Aslan. Farul oct..

» Vezi mai multe detalii

Lupa Capitolina este o statuie de bronz etrusca, turnata probabil in secolul 5 I.E.N., undeva pe valea raului Tibru. Originalul este pastrat in "Museo Nuovo" din Palazzo dei Conservatori din Roma. O copie este expusa in aer liber in Piazza Del Campidoglio Varianta constanteana a faimoasei sta..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Este principalul port la Marea Neagra si cel mai aglomerat, avandu-si originile in secolul al VI- lea iCr, cand grecii au intemeiat orasul- colonie Tomis. In anul 29 iCr se fac resimtite influentele Imperiului Roman, orasul gazduind pe poetul Ovidiu, dar si exilul sau de pe taramul Marii Negre.

» Citeşte mai mult

Harta Constanta

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: