Obiective turistice din Curtea de Arges

Biserica Domnească iniţială, Sf. Nicolae din secolul XIII, a fost o construcţie pe plan de cruce liberă care a fost înlocuită în 1352 de o ctitorie a lui Basarab I, singurul monument religios de mare amploare care s-a păstrat în Ţara Românească din secolul al XIV-lea.

» Vezi mai multe detalii

Biserica Olari a fost construita in a doua jumatate a secolului XVII si pastreaza un aspect pitoresc, materialele principale folosite la ridicarea ei fiind lemnul si caramida. Cu toate ca lacasul de cult si-a pastrat frumusetea de-a lungul veacurilor, pictura murala - atat cea interioara cat s..

» Vezi mai multe detalii

Casa Dumitru Norocea reprezinta fosta locuinta a pictorului pe care acesta a construit-o intre anii 1922-1923, urmand sa gazduiasca, incepand cu anul 1969, expozitia etnografica si de arta populara a Muzeului Curtea de Arges. Vizitatorii pot admira in cadrul expozitiei peste 12.000 de piese, e..

» Vezi mai multe detalii

A fost inaugurat la 29 mai 1969, pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constitue in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de ..

» Vezi mai multe detalii

Biserica episcopală, cunoscută mai bine sub denumirea de Mănăstirea Curtea de Argeş, o ctitorie a lui Neagoe Basarab (1512-1517), este caracterizată printr-un naos larg şi turla înaltă deasupra naosului. Faţada de vest este de asemenea încununată cu turle. In biserica episcopală se g..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Curtea de Arges este un municipiu in judetul Arges, din Muntenia si poarta aura primei capitale a Tarii Romanesti. Se gaseste la 38km de de municipiul Pitesti si 36km de orasul Ramnicu Valcea si 45km de Campulung.

» Citeşte mai mult

Oferte turistice in Curtea de Arges

Harta Curtea de Arges

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: