Obiective turistice din Drobeta Turnu Severin

Este ctitorie din 1868 a familiei de boieri Ioan si Ioana Grecescu, care au ridicat si spitalul din apropiere, cunoscut sub acelasi nume. La realizarea proiectului, Carol I a angajat arhitectul Capitalei, urmand ca biserica sa se ridice dupa stilul celei domnesti de la Curtea de Arges. Acoper..

» Vezi mai multe detalii

Castelul de apa s-a ridicat dupa proiectul inginerului Elie Radu. Constructia s-a realizat in conformitate cu proiectul aprobat de Consiliul comunal, la 10 iunie 1910, pentru alimentarea cu apa a orasului, alimentarea facându-se direct din Dunare. Castelul astazi devenit monument, a fost un ..

» Vezi mai multe detalii

Drobeta a fost prima cetate din piatra ridicata in Dacia (103-105), un castru roman de aparare, initial fiind construit pentru a adaposti 500 de soldati care asigurau paza podului. Se vad si azi fundatiile (refacute de Constantin cel Mare) pe o suprafata de 2 hectare, cu cele patru porti late..

» Vezi mai multe detalii

Cetatea Medievala a Severinului dateaza din 1233, cand s-a inceput constructia peste fosta cetate Drobeta. Timp de trei secole a jucat rolul unei porti ce face legatura intre Europa Apuseana si Europa Rasariteana. A fost daramata de turci in 1524. cetatea medievala. a mai ramas, printre altel..

» Vezi mai multe detalii

Cula lui Tudor Vladimirescu din Cerneti, jud. Mehedinti este o casa fortificata, specifica nordului Olteniei, alcatuita din parter si etaj, cu ziduri groase de caramida, cu un turn crenelat, construita pe la anul 1800. Astazi este muzeu memorial (la 5 km N-E de Drobeta Turnu Severin).

» Vezi mai multe detalii

Pentru jertfa severinenilor in razboiul reintregirii neamului, cu prilejul sarbatoririi centenarului orasului Turnu Severin (1933), s-a ridicat cu mari eforturi, in Parcul Rozelor, Monumentul-cripta. Initiativa a apartinut primarului Virgil Netta. Acesta este o opera a arhitectului State Balos..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul de Arta este gazduit de un palat de la inceputul secolului XX. Impozanta cladire cu o arhitectura aparte a fost construita de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate si mai renumite de pe aceste meleaguri. Prin raptul comunist din 1948, proprietarii au fost deposedati de micul palat, c..

» Vezi mai multe detalii

Piatra de temelie a Palatului Cultural “Teodor Costescu” a fost pusa in anul 1912 , dar in loc de sala de conferinte si spectacole cum se proiectase la inceput a fost realizat maretul edificiu Palatul Cultural. Cladirea a fost realizata dupa un proiect al arhitectului Grigore Cherchez. Ace..

» Vezi mai multe detalii

A fost construit in numai trei ani (103 - 105) dupa planurile celebrului arhitect, Apolodor din Damasc, fiind considerat cea mai indrazneata lucrare inginereasca a antichitatii romane. Podul a fost ridicat pe 20 de piloni din blocuri de piatra, fiind lung de 1.135 m, lat de 14,55 m si inalt de 18..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Drobeta Turnu Severin este resedinta si cel mai mare oras din judetul Mehedinti, port la Dunare. Se gaseste in partea de vest a Olteniei, pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei. Se gaseste la 113 km de craiova, la 220 km de Timisoara, 353 km de Bucuresti.

» Citeşte mai mult

Harta Drobeta Turnu Severin

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: