Obiective turistice din Galati

Biserica fortificata Precista, cu hramul Adormirea Maicii Domnului , este cel mai vechi monument istoric din Galat. A fost construita intre anii 1643-1647 in timpul domniei lui Vasile Lupu, de catre fratii Dia si Serbu , fii lui Coman, negustori braileni, si Constantin Teodor din Galati. Biser..

» Vezi mai multe detalii

Monument istoric si de arhitectura ridicat in anul 1790, pe locul unde mai fusese o biserică. A fost arsă şi distrusă complet în anul 1821, restaurarea încheindu-se în anul 1851. Aici se află mormântul Smarandei Cuza, mama domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

» Vezi mai multe detalii

Intrata in conatiinta galatenilor ca Farmacia Tinc (ce figureaza in Lista monumentelor istorice la pozitia GL-II-m-B-03045 ), cladirea-sediu al Casei Colectiilor Galati, construita la 1900, s-a impus in peisajul arhitectural al orasului Galati - specific inceputului de secol XX - prin elemente ..

» Vezi mai multe detalii

Initial sediul Companiei a 6 din cadrul Regimentului 24 Dorobanti (Infanterie), Tecuci, Casa "Hortensia Papadat Bengescu" a fost construita intre anii 1872-1874. Hortensia Papadat Bengescu s-a nascut la Ivesti in casa care acum ii poarta numele, si a locuit cu familia sa primii doi a..

» Vezi mai multe detalii

Este construita pe locul fostei case a parcalabului de Galati , de Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Romaniei (1859 - 1866). Cuprinde o expozitie permanenta dedicata domnitorului, intrunind si calitatea de reconstituire a ambientului galatean de la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec..

» Vezi mai multe detalii

Ridicata de Andone si Maria Avram, casa respecta arhitectura zonei, fiind alcatuita din doua camere spatioase, separate de tinda si chiler, iar in fata cu prispa si cerdac. In anul 2007, judecatorul Ioan Avram Dunăreanu, fiul lui Andone si al Mariei, impreuna cu sotia sa Elisabeta, doneaza..

» Vezi mai multe detalii

Aristide Serifioti este un important medic din istoria orasului Galati. In 1880 a ridicat un cavou pentru familia sa, care este astazi monument istoric. A murit in dimineata zilei de 24 iulie 1905, fiind inmormantat in acest cavou de la Filesti, alaturi de sotia sa. Cavoul familiei doctorului ..

» Vezi mai multe detalii

Faleza Dunarii este una dintre zonele reprezentative ale Galaţiului. Reprezinta aproape singura zona unde s-au valorificat resursele pentru agrement. Oferă un mare potenţial de relaxare si agreement prin restaurante, cafenele, spatii verzi.

» Vezi mai multe detalii

Palatul Navigatiei a fost construit in anul 1912, dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Acelasi arhitect a lucrat la alte cladiri reprezentative precum Primaria Capitalei, Facultatea de Drept din Bucuresti. Cladirea are trei nivele, intreaga cladire fiind dominata de un turn in par..

» Vezi mai multe detalii

Gradina este inclusa in Complexul Muzeal Stiintele Naturii si domina malul stang al Dunarii. Puteti admira colectiile de plante din zonele tropicale si subtropicale (cactusi, euforbii, palmieri,crotoni, muscate, begonii, etc.), cochetul rozariu care cuprinde peste 200 soiuri de trandafiri. In..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Harta Galati

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: