Obiective turistice din Gura Humorului

Biserica a fost zidita in anul 1862. Fiind distrusa in parte in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ea a fost restaurata prin contributia credinciosilor in timpul pastoratiei preotilor insp. bis. Teodor Bodnar si Aurel Turtureanu. Pictura a fost executata de catre pictorul prof. Nicolae Sto..

» Vezi mai multe detalii

Bustul Olgai Kobyleanska din Gura Humorului este un monument statuar ridicat in memoria scriitoarei ucrainene Olga Kobyleanska, amplasat in orasul Gura Humorului (judeţul Suceava). Monumentul este dezvelit la data de 14 noiembrie 2003. Bustul a fost realizat în Ucraina si are inscris in rel..

» Vezi mai multe detalii

Manastirea Humorului este situata mai sus pe raul Humorului, aprope de orasul Gura Humorului. A fost construita in anul 1513 de catre Marele patron Toader Bubuiog. . Biserica pictata a manastirii este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Biserica este pictata pe interior si..

» Vezi mai multe detalii

Este situata in satul cu acelasi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru ..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul a fost creat in anul 1958 ca muzeu etnografic reprezentativ pentru zona etnografica Humor. Intrucat in anul 1996 vechiul sediu a fost redobandit de Ministerul Justitiei, muzeul a fost obligat sa se mute intr-un alt spatiu, situat in centrul orasului, in imediata vecinatate a Primariei, cla..

» Vezi mai multe detalii

Parcul Arinis se afla la poalele Obcinii Voronetului, in partea de est a orasului Gura Humorului. Parcul dispune de: piscina acoperita, in suprafata totala de 571 m2 . Piscina e moderna: apa e incalzita, filtrata, aerul continuu ventilat. Daca e vara te mai poti bucura de doua piscine in aer lib..

» Vezi mai multe detalii

Partia are o lungime de 1.478 de metri cu 5 tunuri de zapada, 1 masina de batut zapada, drum de acces, parcare cu 344 de locuri de parcare la baza. Program: Marti – Vineri: 12.00- 20.00 Sambata – Duminica: 10.00- 22.00 Luni: revizie

» Vezi mai multe detalii

Sinagoga Mare a fost construita in 1871 de catre omul de afaceri Wolf Kleinberg. Are aspectul unei cladiri obisnuite, cu o infatisare exterioara modesta, incadrata in atmosfera locala. Cladirea are dimensiuni mici, este zugravita la exterior si are un acoperis in doua pante. Ea este alcatuita ..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

In trecut era cunoscuta sub denumirea „Gura Homorului” este o localitate din judetul Suceava . Se afla la limita estica a Obcinelor Bucovinei, in depresiunea Gura Humorului, la confluenta raului Humor cu Moldova. Se afla la o altitudine de aproximativ 470m, iar climatul este de tip temperat continental, relativ bland, cu aer curat si reconfortant. Temperatura medie anuala este de +7oC, iar minimele de -4oC si chiar -3oC in luna ianuarie, iar vara in luna iulie valorile ating +30oC. Cantitatea medie de precipitatii este de 700- 900mm, cele mai abundente fiind vara si mai scazute toamna si iarna.

» Citeşte mai mult

Harta Gura Humorului

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: