Obiective turistice din Iasi

Dealul Repedea, un strajer al Iasului, este una dintre cele 7 coline pe care se intinde batranul targ al iesilor. Dealul este de fapt la origini un vechi fund de mare, care in decursul timpului s-a retras spre sud. Prin incretirea scoartei terestre, s-a inaltat semet acest deal. Dealul Repedea..

» Vezi mai multe detalii

Palatul este asezat, in parte, pe ruinele curtii domnesti medievale, mentionate documentar la 1434. Apoi, au fost folosite partial temeliile vechiului palat domnesc, construit de Alexandru Moruzi (1806-1812) si refacut de Mihail Sturdza (1841-1843). De la aceasta constructie a mostenit Palatul le..

» Vezi mai multe detalii

Ateneul Tatarasi este o institutie publica de cultura subordonata Consiliului Local al Municipiului Iasi. Una dintre cele mai importante investitii realizate in ultimii ani de Consiliul Local Iasi in domeniul cultural a fost reconstructia Ateneului din Tatarasi, institutie cu o traditie ale carei..

» Vezi mai multe detalii

Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost ridicata in perioada 1782-1789 cu scopul de a deveni catedrala episcopala. Edificiul a fost construit in stil baroc si dispune de trei altare din marmura realizate la Roma si Padova, pictura murala facuta de calugarul Giuseppe Carta, un ceasornic solar..

» Vezi mai multe detalii

Biserica a fost construita intre anii 1491-1492 de catre stefan cel mare. Arhitectul francez Andre Lecomte de Nouy a refacut-o in anii 1884 - 1904, prin demolare si reconstruire pe aceeasi fundaţie si aproximativ in forma sa initiala, inlaturandu-se adaosurile ulterioare. Este situata in centrul..

» Vezi mai multe detalii

Bojdeuca "Ion Creanga" din Ticau, orasul Iasi, primul muzeu memorial literar din Romania, este unul din cele 12 obiective care compun Muzeul Literaturii Romane Iasi. Aici a locuit Ion Creanga (1837-1889) intre 1872 si 1889 iar casa a fost numita de scriitor "bojdeuca". Aici s-a cunoscut si im..

» Vezi mai multe detalii

Bojdeuca Ion Creanga a fost deschisa ca muzeu pe data de 15 aprilie 1918, fiind o partea integrata a Muzeului Literaturii Romane, si a fost dedicata vietii binecunoscutului scriitor. Casa este construita in stilul traditional romanesc, arhitectura tipic taraneasca aducand placut aminte de copi..

» Vezi mai multe detalii

De-a lungul acestui bulevard se afla Catedrala Metropolitana, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Culturii si Tteatrul National. In timpul sarbatorilor de iarna, cele mai frumoase decoratii de Craciun se afla de-a lungul acestui Bulevard. In fiecare duminica are loc in parcarea Tatrului National u..

» Vezi mai multe detalii

Casa Bolta Rece este unul dintre cele mai vechi restaurante din Iasi, fiind infiintat in 1789. Se afla intr-o pivnita de vinuri racoroasa unde poetul Mihai Eminescu si alti scriitori faimosi isi petreceau timpul in trecut. Astazi restaurantul se intinde pe trei nivele (dintre care si o terasa..

» Vezi mai multe detalii

Se afla intr-un vechi cartier rezidential al Iasului, in care se afla muzeul de literatura "Pogor", casa "Gane", casa in care s-a nascut marele naturalist Emil Racovita, casa in care a locuit sociologul Petre Andrei etc. Monument istoric si de arhitectura, construit in 1936 in stil neoclasic,..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Este al doilea oras ca populatie din Romania dupa Bucuresti, fosta capitala temporara in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si fosta capitala a Moldovei. Este unul dintre cele mai importante si infloritoare orase ale Romaniei, un important centru cultural, politic si universitar.

» Citeşte mai mult

Harta Iasi

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: