Obiective turistice din Mangalia

Ruinele cetatii Callatis se afla intre sanatoriul Balnear, Casa de Cultura, Str. Constantei, Geamia si intrarea in portul comercial. Bazele sale s-au pus in secolul VI inainte de Hristos pe loucul unei asezari getice

» Vezi mai multe detalii

Geamia Esmahan Sultan situata in centrul municipiului Mangalia este ctitorita de Esma-Han, fiica sultanului Selim al II-lea (1566-1574) si data in folosinta in anul 1590. Are un stil aparte fata de constructiile de cult turcesti din Dobrogea, intrarea in geamie fiind precedata de o veranda acoper..

» Vezi mai multe detalii

Herghelia Mangalia este situata la 3 km nord de Municipiul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre. Locatia a fost aleasa pentru conditile excelente in care se pot creste cai din rasa araba. Herghelia a fost infiintata in 1926 si este cea mai mare din sud-estul Europei fiind..

» Vezi mai multe detalii

Lacul Mangalia s-a constituit dintr-o portiune a mlastinei Mangalia amenajata si dregata. Lacul este foarte accesibil, fiind flancat spre vest de soseaua Mangalia-Constanta, iar spre est de drumul asfaltat ce face legatura dintre Mangalia si Saturn. Pe fundul mlastinii sunt mai multe puturi ad..

» Vezi mai multe detalii

Monumentul Eroilor este situat in centrul orasului (Piata Unirii), in fata Casei de Cultura si s-a nascut din necesitatea unui simbol care sa reprezinte Mangalia datorita istoriei sale milenare si a rolului pe care l-a avut in antichitate. Monumentul a fost creat intr-o conceptie moderna, mat..

» Vezi mai multe detalii

Acest mormant a fost descoperit in marea necropola a cetatii Callatis databila in epoca romano-bizantina si aparţine categoriei de morminte de tip hypogeu raspandite in intregul Imperiu Roman. Mormântul se afla la – 1,20 m fata de actualul nivel de calcare. Accesul in camera funerara se face ..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul prezinta exponate de arheologie preistorica, getica si greco-romana: vase, amfore, recipiente de sticla, tuburi de apeducte si canalizari, mozaicul unei incaperi de epoca elenistica, colectie numismatica, inventarul mormantului cu papirus, statuete de Tanagra, basoreliefuri.

» Vezi mai multe detalii

Muzeul Marinei a fost deschis in 2004, fiind gazduit de o cazarma dezafectata. A fost conceput ca un muzeu al tehnicii navale, punand accent pe activitatea portului militar Mangalia in perioada 1952 - 2000. Muzeul Marinei Mangalia pune la dispozitia vizitatorului o impresionanta colectie de..

» Vezi mai multe detalii

Peştera Limanu are o mare importanta istorica si speologica. A fost refugiu in timpul unor atacuri, ascunzatoare pentru hoti, casa pentru pribegi, loc secret de practicare a unor ritualuri religioase, inca din neolitic, trecand prin antichitatea dacica, greceasca, daco-romana, epoca medievala. F..

» Vezi mai multe detalii

Portul Turistic Mangalia este singurul port turistic la Marea Neagra amenajat cu fonduri europene nerambursabile destinat ambarcatiunilor de agrement, la standarde tehnice si de calitate europene care ii vor permite includerea in cele mai prestigioase retele de porturi turistice mediteraneene si ..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Mangalia este o localitate din Constanta, situata in partea de sud a litoralului roamanesc. Se afla la aproximativ 45km de Constanta si 11 km de Vama Veche. Este oras in continua dezvoltare, curat si cochet, oferind turistilor o gama variata de posibiliatti de petrecere a timpului liber.

» Citeşte mai mult

Harta Mangalia

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: