Obiective turistice din Odorheiu Secuiesc

Capela se afla la capatul dealului "Szalvator" (Koszoruko), in valea paraului Mare, pe teritoriul satului de odinioara "Gyarosfalva", in apropierea izvoarelor tamaduitoare, se afla Capela Jezus Szive. Micuta capela (3,5 x 3,5 m), dateaza din sec. XIII, fiind reconstruita in sec. al XVI-lea...

» Vezi mai multe detalii

In aceasta cladire a trait intre 1920-1964 a trait intre anii 1920 – 1964, redactorul, poetul si traducatorul, Tompa Laszlo. Expozitia permanenta prezinta obiecte personale, mobilier, documente si lucrari din activitatea de poet a lui Tompa Laszlo.

» Vezi mai multe detalii

Cetatea Budvar dateaza din jurul sexolului X iar ruinele sale sunt inregistrate in Registrul oficial al monumentelor judetului Harghita ca fiind monument arhitectural. In prezent, conditia cetatii este precara insa atat zona cat si constructia in sine sunt incarcate cu istorie, primele dovezi ..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul fondat de prof. Haaz Rezso a avut la baza o colectie din 1772, a colegiului reformat din localitate. Are sectie de etnografie, istorie si arheologie, arta plastica, stiintele naturii, numismatica. Sunt si 7 unelte bizantine, din care 5 sunt unicate in tara. Muzeul se mandreste si cu o b..

» Vezi mai multe detalii

Ruinele de pe dealul Budvar demonstreaza ca a existat populatie in zona inca din perioada Epocii de Piatra. Printre acestea se afla cetatea Bud si capela Jezus. Cetatea Bud a fost construita la cumpana secolelor XI-XII pe un platou de 1,25 hectare, situat la 625 m inaltime, marginit in trei pa..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Odorheiu Secuiesc , cunoscut in limba maghiara ca Szekelyudvarhely, iar in limba germana ca Oderhellen si latina Aeropolis, este un municipiu din judetul Harghita cu 95,75% populatie maghiara , 2,91 % populatie romana si 1,16% romi.

» Citeşte mai mult

Harta Odorheiu Secuiesc

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: