Obiective turistice din Satu Mare

Atelierul-galerie care gazduieste donatia graficianului satmarean a fost deschis in 1986. In 1996 s-a deschis expozitia si atelierul de creatie. Fostul atelier de creatie al graficianului Paul Erdös, cuprinde lucrari de grafica, pictura, sculptura, fotografii, obiecte personale, mobilier.

» Vezi mai multe detalii

Biserica Reformata cu lanturi din Satu-Mare, ridicata in sec. XVIII este unul dintre monumentele reprezentative pentru municipiul Satu-Mare. Constructia s-a desfasurat pe parcursul a 9 ani (1793-1802) in concepţia arhitecturala de maniera baroca a lui Preinlich Sigismund. Face parte din tipu..

» Vezi mai multe detalii

Cladirea muzeului, cunoscuta drept Casa Vécsey, a fost construita in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in stil neogotic, fiind declarata monument istoric si arhitectural. Expozitia de baza a sectiei de arta a Muzeului judetean cuprinde operele unor personalitati artistice reprezentativ..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul prezinta colectii de arheologie si istorie: materiale de bresle, unelte, lazi, sigilii, documente, carti vechi; etnografie: instalatii taranesti, mobilier svabesc si maghiar, podoabe, icoane pe sticla si lemn.

» Vezi mai multe detalii

La 97 de metri, Palatul Administrativ din Satu mare este cea mai inalta cladire din Transilavania si a treia cea mai inalta cladire din Romania. Cladirea a fost inceput sa fie construita in anul 1972, principalul arhitect fiind Nicolae Porumberscu din Iasi, asistat de Ludovic Gyure din Satu Mare...

» Vezi mai multe detalii

Aici se gasesc cele mai multe porţi secuiesti tipice pentru ţinutul Odorheiului. Cateodata li se zice si porţi sculptate, "scrise", impodobite din cauza multiplelor motive populare executate cu dalta, cu lama arcuita.

» Vezi mai multe detalii

Are o inaltime totala de 47 m si o inaltime cursiva de 34 m, a fost construit in anul 1904 din initiativa episcopului Gyula Meszlényi, fiind proiectat de Ferencz Dittler si construit de Lajos Vajnai. Intrarea in turn se face printr-un portal cu fronton triunghiular, avand deasupra trei caset..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Harta Satu Mare

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: