Obiective turistice din Sovata

Cetatea de Scaun a Sucevei nu ar trebui confundata cu Cetatea Sucevei, care exista in orasul cu acelasi nume. Ambele cetati au fost construite de Petru Musat la sfarsitul secolului XIV. Astazi Cetatea de Scaun a Sucevei este inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava fiind alcatu..

» Vezi mai multe detalii

Corund se situeaza langa drumul national 13A, la 11 km de Praid, 18 km de Sovata, 29 km de Odorheiu Secuiesc si 80 km de Miercurea-Ciuc. Este una din cele mai mari comune ale judetului Harghita, cea mai renumita asezare a Tinutului Sarii. Numele de Corund e inseparabil de ceramica populara, fi..

» Vezi mai multe detalii

Una dintre cele mai mari mine de sare din tara si Europa este Salina Praid ale carei inceputuri istorice dateaza din epoca romana. Salina Praid este situata in jud. Harghita, la 5 km de statiunea Sovata. Prin exploatari masive de sare au ramas goluri subterane de mari dimensiuni, unde s-a ind..

» Vezi mai multe detalii

Situata la poalele sud-vestice ale Carpatilor Orientali, a fost menţionata prima data ca loc tamaduitor intr-un document din 1597. Cu o clima subalpina si numeroase lacuri cu apa clorata si sodica, Sovata este recomandata pentru tratarea afectiunilor ginecologice, ale aparatului locomotor, afect..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Sovata s-a format intre anii 1578- 1582, si prima atestare dateaza din 13 septembrie 1578, iar in 1597 este inregistrata ca statiune.

» Citeşte mai mult

Harta Sovata

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: