Obiective turistice din Suceava

Cladirea in care se afla Casa de Cultura a Sindicatelor a fost construita in 1968. Dispune de sali de spectacole, spatii pentru activitati de club s.a.; aici isi desfasoara activitatea teatrul popular "Matei Millo" si au loc spectacole ale ansamblului artistic "Ciprian Porumbescu" si ansamblul fo..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul memorial Simion Florea Marian (1847 - 1907), folclorist si etnograf, membru al Academiei Romane, este organizat in casa care a fost cuparata si restaurata de el insusi. Muzeul a fost inaugurat in iunie 1974. Expozitia cuprinde: mobilier de epoca; fotografii si tablouri; carti si period..

» Vezi mai multe detalii

Cetatea de Scaun a Sucevei dateaza din secolul XIV si a fost construita ca parte integrata a sistemului de fortificatii din Moldova in lupta imperiului otoman. Cel care a ridicat cetatea a fost Petru I Musat insa aceasta a fost distrusa in a doua jumatate a secolului al XVII-lea. In prezent, c..

» Vezi mai multe detalii

Aflata la 384 m alt. in partea de nord-vest a orasului, a fost ridicata in sec. XIV; are forma unui romb cu latura de 36 m in interior si ziduri groase de 3 m. Cetatea Scheia mai poarta si numele de Cetatea de Apus a Sucevei. A fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşa..

» Vezi mai multe detalii

Complexul muzeal are sectii de arheologie, istorie, stiintele naturii, arta, memoriale, observator, biblioteca, laborator de restaurare si conservare. Cladirea muzeului a fost construita in anii 1902-1903 drept sediu administrativ al Capitaniei districtului Suceava. Sectii * Muzeul de Ist..

» Vezi mai multe detalii

La Fierarie este un bar tematic (se auto-intituleaza Pub Boem) din centrul Sucevei. Se afla intr-o cladire istorica pe Strada Marasti, se serveste vin fiert si bere la halba, iar clientii se pot relaxa langa semineu.

» Vezi mai multe detalii

Manastirea Arbore din Bucovina a fost construita in anul 1503 de catre Luca Arbore, portar al Sucevei, si este dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Manastirea impresioneaza prin arhitectura si mai ales prin picturile interioare si exterioare realizate de Ana Arbore, sora lui Luca, in anul 1541..

» Vezi mai multe detalii

Biserica este inceputa de Bogdan al III-lea, dar nu reuseste sa o vada sfintita, intrucat la 21 aprilie 1517 voievodul era adus spre vesnica odihna alaturi de parintele sau. Scopul marturisit la inceputul zidirii acestei biserici era acela de a servi biserica "Mitropoliei Sucevei", intrucat biser..

» Vezi mai multe detalii

Manastirea a fost construita intre anii 1514 si 1522 de catre Prinţii Bogdan III si Stefanita. Biserica Sf. Gheorghe a manastiri a fost construita in perioada dintre domnia lui Stefan cel Mare si cea a lui Petru Rares, si prezinta un plan triconc. Biserica este construita in stilul bisericilo..

» Vezi mai multe detalii

Este o ctitorie a armenilor refugiati in Moldova datand din 1606, imbina elementele de traditie gotica si clasica cu motive orientale. Este cel mai important edificiu religios al comunitatii armene din Suceava. Se afla in partea de vest a orasului Suceava. Manastirea Zamca a fost inclusă în ..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Suceava este cel mai mai mare oras al judetului Suceava, aflat in Bucovina, fiind printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii.

» Citeşte mai mult

Harta Suceava

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: