Obiective turistice din Targu Jiu

Din drumul national 66 se ramifica drumul judetean Turcineşti-Schela, ce facea odinioara legatura prin pasul Valcanului cu Transilvania, si care permite accesul in unul din cele mai pitoresti sate din nordul Olteniei, satul Cartiu. Cladirea, care ocupa o pozitie pitoreasca pe malul paraului..

» Vezi mai multe detalii

Construita in 1884 de parintii Ecaterinei, casa taraneasca adaposteste doua camere, camera cu vatra si cea de dormit. In fata casei si pe latura de vest se afla tinda. Acoperisul este facut din sita. Pana in 1945 casa a fost locuita de membrii familiei, iar incepand cu anul 1959 dupa restaurare, ..

» Vezi mai multe detalii

Hobita este satul natal al marelui sculptor Constantin Brancusi. Satul Hobita (comuna Pestisani) se situeaza in partea de nord-vest a judetului Gorj, pe drumul ce leaga orasul Targul-Jiu de localitatea Tismana. Straveche vatra de locuire, Hobiţa apare în documentele din veacul al XVI-lea purt..

» Vezi mai multe detalii

In anul 1934, sculptorul Constantin Brancusi a fost invitat sa ridice un monument intru cinstirea faptelor eroice ale gorjenilor si, cu deosebire, a rezistentei populatiei orasului Targu-Jiu, din timpul primului razboi mondial. Sculptura este o stilizare a coloanelor funerare specifice sudului Ro..

» Vezi mai multe detalii

Masa tacerii, alaturi de Coloana Infinitului si Poarta Sarutului reprezinta una din cele trei piese de sculptura monumentala ale Ansamblului Monumental din Targu Jiu a sculptorului roman Constantin Brancusi. Masa tacerii, lucrata in calcar, reprezinta masa dinaintea confruntarii in batalia la ..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul se afla in Curtisoara, o localitate aflata la 10 kilometri de Targu Jiu, pe partea dreapta a soselei nationale in directia de Nord. Muzeulacopera o suprafata de 13 hectare si s-a coagulat in jurul unei parti a domeniului familiei Cornoiu, mostenitoarea culei construita la inceputul secolul..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul de Arta din Targu Jiu a fost infiintat in anul 1984 si functioneaza in noul sediu aflat in Parcul Central, din aprilie 1993, nu departe de binecunoscutele opere ale lui Constantin Brancusi. Cele mai vechi lucrari ale muzeului dateaza din secolul XVII, si apartin scolilor flamanda si ita..

» Vezi mai multe detalii

Institutia se numara printre primele muzee din tara si isi are originea in preocuparile istorice ale aceluia care este fondatorul sau, institutorul Alexandru Stefulescu (1856-1910), care in 1893 a intemeiat o colectie istorica si arheologica, a scolii primare de baieti din Targu-Jiu, unde functio..

» Vezi mai multe detalii

Pestera se afla in comuna cu acelasi nume, intr-o banda de calcare jurasice din sudul Muntilor Capatanii. Pestera Polovragi reprezinta un veritabil punct de atracţie turistica. In constiinta localnicilor, se pastreaza vie o credinta conform careia, liderul spiritual al geto-dacilor, Zalmoxe, ar ..

» Vezi mai multe detalii

Poarta Sarutului, construita din travertin de Banpotoc, este poarta prin care se face trecerea spre o alta viata. Motivul sarutului, prezent pe stalpii portii, ar putea fi interpretat si ca ochii care privesc spre interior. Este una dintre cele mai faimoase sculpturi ale lui Brancusi si face part..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Harta Targu Jiu

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: