Obiective turistice din Timisoara

Bastionul Maria Theresia a fost construita in anul 1732, fiind cunoscuta initial drept Ravelinul Depozitului de Proviant, servind initial drept depozit de alimente. Numele si l-a primit in jurul anului 1744, dupa regina Maria Theresia, si dainuieste si astazi, cu toate ca de-a lungul anilor a ..

» Vezi mai multe detalii

Castelul Huniade este cea mai veche cladire din Timisoara construit initial in secolul XIV pentru a servi drept resedinta pentru Carol Robert de Anjou. Ioan de Hunedoara a dispus edificarea unui nou castel, pe ruinele vechiului palat-castel regal, grav avariat de un cutremur. Din 1947, castel..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa A Banatului, cunoscuta si sub numele de Catedrala Mitropolitana din Timisoara, a fost construita intre anii 1934 si 1946. Edificiul a fost construit in stilul bizantin specific nordului Moldovei si impresioneaza prin arhitectura sa, turlele grandioase, acoperis..

» Vezi mai multe detalii

Catedrala Mitropolitana Sfintii Trei Ierarhi a fost construita intre anii 1936 si 1940, devenind un simbol al orasului Timisoara, insa lucrarile de finisaj si picturile murale au fost finalizate abia in anul 1956 din cauza intarzierilor provocate de cel de-al doilea Razboi Mondial. Constructia..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul este adapostit in Palatul Episcopal, construit intre 1745 - 1748 pe timpul lui Gheorghe Popovici - episcop de Timisoara - pe locul vechiului palat. Colectia de obiecte de cult cuprinde icoane pe lemn si panza de la biserici si manastiri ortodoxe sarbe, portrete de episcopi ortodocsi sar..

» Vezi mai multe detalii

Fabrica de bere Timisoreana este atestata documentar din anul 1718 si a fost infiintata de printul Eugen de Savoia, fiind prima fabrica de bere din Romania. Pagubele nu au lipstit din istoria edificiului, constructia fiind grav afectata in incendiul din 1888 cand a fost nevoie de reconstruirea..

» Vezi mai multe detalii

Inaugurat in 2005 si extins in 2009, Iulius Mall Timisoara este cel mai mare mall din afara Capitalei, cu o suprafata total construita de 177.613 mp si o suprafata total inchiriabila de 64.215 mp. 330 de magazine, 2.500 de locuri de parcare terane si subterane, food court cu o capacitate de 1.700..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul a fost infiintat in 1968 prin grija Mitropolitului Banatului dr. Nicolae Corneanu. Cuprinde o colectie cu profil de arta religioasa: icoane pe lemn si sticla din secolele XVI - XIX, carti, manuscrise si obiecte vechi bisericesti. Muzeul se afla la subsolul Catedralei Mitropolitane. Este..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul Militar functioneaza in cladirea Cazinoul Militar, considerata monument istoric. Patrimoniul muzeului este format din peste 2.000 de obiecte muzeale: harti, documente de epoca, machete ale unor monumente istorice, fotografii, armament si tinute militare. Colectiile sunt organizate in s..

» Vezi mai multe detalii

Muzeul Satului Banatean din Padurea Verde a fost infiinţat in anul 1972, in Timisoara. Muzeul mai poarta si numele de Rezervatia de Arhitectura si Tehnica Populara - Padurea Verde. Conceputa ca un sat traditional banatean, rezervatia de arhitectura etnografica in aer liber cuprinde gospodari..

» Vezi mai multe detalii

Obiective Turistice alte localităţi din Romania

Orasul a fost intemeiat de catre sarbi in secolul al XIII- lea, dar exista dovezi ale locuirii sale din vechime. Orasul a crescut repede dupa ce Carol Robert de Anjou a construit aici un palat, la scurt timp dupa ce a devenit rege al Ungariei. A servit si ca baza a puterii lui Iancu de Hunedoara, care a extins si reconstruit palatu. Timisoara este al patrulea oras ca marime din Romania, dupa Bucuresti, Iasi si Cluj, avand legaturi aeriene cu Italia, Austria si multe alte tari ale Europei, iar cu Belgraduli pe cale ferata, aflat la 200m distanta. Numele acestuia vine de la raul Timis, numit de romani Tibilisis sau Tibiscus

» Citeşte mai mult

Harta Timisoara

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: