Circuit Croatia Muntenegru 10 zile

Circuit Croatia Muntenegru 10 zile

Perioada: 21.10.2011-30.10.2011
- adult in dubla: 459 euro;
- camera single 599 euro;
Copil 2-11,99 ani: 359 euro;

Orase de plecare: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad, Timisoara

Transferuri gratuite din provincie, dus-intors:
Ruta 1. Constanta-Medgidia-Cernavoda-Slobozia-Bucuresti
Ruta 2. Iasi-Bacau-Brasov
Ruta 3. Pitesti-Bucuresti

Servicii incluse

• Transport cu autocar de 4*
• 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* conform programului excursiei
• Tur de oras Belgrad cu ghid local
• Tur panoramic Podgorica
• Tur pietonal Budva
• Tur de oras Dubrovnik cu ghid local
• Tur de oras Split
• Tur panoramic Zagreb
• Tur panaramic la Budapesta
• Turul Peninsulei Istria
• Excursie la Parcul National Plitvice
• Excursie la Pesterile Postojna
• Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala de calatorie
• Asigurarea Storno
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

Programul Excursiei Croatia-Muntenegru

21 Octombrie | BUCURESTI – BELGRAD (670km)
Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei, la ora 05.00 cu destinatia Belgrad pe ruta: Bucuresti–Ploiesti–Brasov–Sibiu–Sebes–Deva–Arad–Timisoara–Belgrad. Sosire la Belgrad seara tarziu, in functie de formalitatile vamale. Cazare hotel Serbija 3* Belgrad.

22 Octombrie | BELGRAD – MUNTENEGRU (320km)
Mic dejun. Tur de oras ½ zi Belgrad cu ghid local: Citadela Kalemegdan situata dramatic deasupra confluentei raurilor Sava şi Dunare, Palatul Printesei Ljubice, Piata Republicii si Strada Mihajlova, Templul Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Mormantul Maresalului Tito, Muzeul National. Excursia continua spre Muntenegru si vom ajunge in cursul serii in statiunea montana Kolasin. „O Elvetie neatinsa”, a scris in 1998 un ziarist german extaziat, dupa un sejur la Kolasin. Oraselul se afla „la nivel inalt”, la 960 m deasupra nivelului marii. Padurile, nesfarsitele pasuni, sunt completate de cascade si lacuri. Cazare Hotel Lipka 4* Kolasin, Muntenegru.

23 Octombrie | KOLASIN – PODGORICA – BUDVA – FIORDUL KOTOR (230km)
Mic dejun. Excursia continua spre capitala Podgorica unde se face un scurt tur panoramic, iar apoi vom ajunge in Budva, metropola turistica a Muntenegrului datorita numeroaselor plaje si a peisajelor de vis, care imprejmuiesc mica statiune de la Marea Adriatica. Pe linga minunatele peisaje, Bundva este deosebita si datorita numeroaselor vestigii si monumente istorice. Ne indreptam catre Croatia, de-a lungul fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit " Fiordul Sudului ". In anul 1979, golful a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural si Cultural al UNESCO.
George Bernard Shaw a spus despre CROATIA, ca este locul in care "Dumnezeu a vrut sa isi incununeze opera si in ultima zi, a creat Croatia cu insulele, suflul marii si oamenii ei". Si nu intamplator. Pe langa peisajul natural cu oaze, cascade, livezi de maslini si vita-de-vie, Croatia si insulele ei te fascineaza cu porturi in stil venetian, cetati si catedrale vechi de secole, orase medievale in stil italiano-german. Iar Dubrovnik, perla Adriaticii, cum a fost numit de catre Lordul Byron, port pe coasta dalmata, este una dintre cele mai atractive destinatii culturale si turistice ale Croatiei si Europei. Cazare Hotel Astarea I 3* situat in statiunea Mlini (8km de Dubrovnik).

24 Octombrie | DUBROVNIK – PERLA ADRIATICII & INSULA LOCRUM
Mic dejun. Excursia continua spre Dubrovnik, nu inainte de a face un stop fotografic in locul special amenajat care ofera o panorama deosebita asupra orasului si a insulei Locrum. Intalnire cu ghidul local la Pile Gate – Poarta principala de intrare in cetatea Dubrovnik pentru Tur de oras Dubrovnik pietonal cu ghid local: Biserica Franciscana unde se afla cea mai veche farmacie din lume, fantana lui Onofrio, fortareata Lovrijenac, fortareata Minceta, Stradun – principala artera pietonala din cetate, biserica votiva San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, turnul cu ceas – simbol al orasului, Biserica Sf. Blaise, Manastirea Dominicana, Portul vechi si fortareata Ravelin. (Durata: 2 ore, fara intrari). Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Din portul vechi se poate face o scurta croaziera in Insula Locrum – locul unde a naufragiat Richard Inima de Leu, situata vis-a-vis de portul vechi. Timp liber al dispozitie. Cazare hotel Astarea I 3* situat in statiunea Mlini.

25 Octombrie | DUBROVNIK – SPLIT – TROGIR (240km)
Mic dejun. Din Dubrovnik ne indreptam spre nord de-a lungul spectaculoasei Coaste Adriatice, trecand pe langa sate vechi de pescari si resorturi noi, ajugand la Split. Vom vizita orasul printr-un scurt tur pietonal: Palatul lui Diocletian, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar langa ruinele romane se gasesc cateva cladiri medievale, printre care si o primarie datand din secolul al XV-lea. Continuam drumul spre Trogir. Cazare Hotel Madena 3* Trogir (camere superioare de 4****).

26 Octombrie | TROGIR – PLITVICE – OPATIJA (350km)
Mic dejun. Excursia continua cu vizitarea Parcului National Plitvice.
Complexul Plitvice din Croatia a fost declarat parc national inca din anul 1949, reprezentand cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei, vizitata anual de aproape 1 milion turisti, iar in anul 1979 parcul Plitvice a fost preluat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Daca va intrebati de ce peste un million de oameni vin aici in fiecare an, din toate colturile lumii, va invitam sa va pregatiti aparatele foto si camerele de filmat si sa vizitati unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Acesta minune naturala cu 16 lacuri terasate inconjurate de munti si vegetatie luxurianta va taie pur si simplu rasuflarea. Continuam drumul spre Opatija. Sosire Opatija si cazare Grand hotel Adriatic II 3* Opatija.

27 Octombrie | OPATIJA
Mic dejun. Tur pietonal cu insotitorul de grup in Opatija: Parcul Sf. Iacob, Biserica Sf. Iacob, Fantana Helios si Selena, zona de promenada, zona de suveniruri si bineinteles simbolul orasului: Madonna del Mare. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare Grand Hotel Adriatic II 3*. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor AETR)

28 Octombrie | OPATIJA – POSTOJNA – PENINSULA ISTRIA (295km)
Mic dejun. Ne indreptam catre Postojna unde vizitam unele din cele mai mari pesteri din Europa, Pesterile Postojna. O sa facem turul lumii fantastice subterane prin cele 20 de km de galerii sculptate, sali si hale, care in ultimii 180 de ani au primit peste 28 de milioane de vizitatori in fiecare an, manati de curiozitate sau de o devotare catre natura sau doar de nevoia de mister si frumusete. Continuam excursia cu Turul Peninsulei ISTRIA, cu vizite in celebrele statiuni Pula si Rovinj. Pula, este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Fost centrul administrativ al Istriei in Roma Antica, este foarte bine cunoscut pentru cladirile care au supravietuit din perioada romana, dintre care amfiteatrul din secolul I, denumit Arena. Alte doua structuri bine pastrate sunt arcul de triumf din secolul I, Arcul Sergius si templul zeului Apollo construit in onoarea imparatului roman din secolul I, Cezar Augustus. Plimbarea prin vechile strazi inguste, cu pavaj roman, ale orasului, va incanta privirea cu cladiri medievale si renascentiste. Rovinj, cel mai „fotogenic” oras de pe Mediterana, odata un sat pescaresc, astazi un resort turistic. La 40 de km de Pula, Rovinj era cunoscut ca fiind orasul cu climat favorabil si benefic. Astazi oamenii sunt mandri de acesta traditie veche si se lupta inca sa pastreze titlul de „oras sanatos”... restul fiind meritul naturii. Atmosfera medievala a orasului si caldura Mediteraneana incanta vizitatorii. Ne intoarcem in Opatija. Cazare Grand Hotel Adriatic II 3*.

29 Octombrie | ZAGREB – LACUL BALATON – BUDAPESTA (550km)
Mic dejun. Excursia continua spre Zagreb – capitala Croatiei unde vom face un scurt tur panoramic. Ne vom indrepta apoi catre capitala Ungariei – Budapesta, nu inainte de a face un popas la Siofok pe malul lacului Balaton. Sosire in cursul serii la Budapesta. Tur panoramic Budapesta: Opera, Piaţa Eroilor, Parlamentul, podurile de peste Dunare, Insula Margareta, Palatul regal, Catedrala regala de incoronare (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor, etc. Optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. (Tarif: 30€/pers, transfer inclus). Hotel Expo Congres 4* in Budapesta.

30 Octombrie | BUDAPESTA – BUCURESTI (790km)
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de formalitatile vamale.


Rezervare la 021.315.3084, 021.210.0772, 0741.155.533, office@balneoturism.ro
Alte oferte pe www.balneoturism.ro

Contact:

Balneo Turism
Str. Radu de la Afumati, nr 50A, Bucuresti, Sector 2, cod postal 020668 , Bucuresti
Tel: +4 021/315.30.84; Fax: +4 021/315.23.57
Email: office@balneoturism.ro
www.balneoturism.ro

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: