Grecia PASTE

Grecia PASTE
175 euro /persoana

PROGRAM:

ZIUA 1 25.04.2008 Bucuresti Thessaloniki
Plecarea are loc in jurul orei 06:00 din Piata Revolutiei (parcarea Cina) din Bucuresti. Dupa efectuarea formalitatilor vamale la Giurgiu, ajungem pe teritoriul Bulgariei. Se vor tranzita orasele Ruse, Sofia, urmand a ajunge la punctul de trecere a frontierei cu Grecia in primele ore ale dupa amiezii. De aici ne vom continua drumul spre orasul Thessalonik, in zona caruia sunt prevazute cele 4 cazari.

ZIUA 2 26.04.2008 Thessaloniki
Aceasta zi este dedicata in totalitate vizitarii celui de-al doilea oras ca marime din Grecia, Salonic. Salonicul este un oras total diferit de Atena, nu mai putin sofisticat dar intr-un anumit fel superior cultural (declarat Capitala Europeana in 1997). De vazut in Salonic: Piata Romana si ruinele Teatrului, Baile Romane, Biserica Sfatului Dumitru care a fost complet refacuta in 1948 dupa planurile originale, Rotonda- un mausoleu pentru imparatul Galeriu si cele doua biserici: biserica in forma de cruce a lui Ossios David si capela Latomos Convent, 2 biserici ale crestinsmului timpuriu care inca mai exista in Thessaloniki, Muzeul Turnului Alb: o expozitie de istorie si arta bizantina din Thessaloniki din perioada 300 si 1430 e.n, Muzeul Etnologic si Popular cu costume si obiecte din ultimii 250 de ani ai vietii si culturii grecesti. In functie de interesul fiecaruia, pot fi vizitate aceste obiective culturale sau se pot face cumparaturi, atat in bazarul din centrul orasului, cat si in zona comerciala. Recomandata este si o oprire la una din terasele de pe malul Marii Egee. Seara este prevazuta reintoarcerea la hotel. Slujba de Inviere va fi celebrata la una din bisericile din SALONIC.


ZIUA 3 27.04.2008 Thessaloniki Insula Thassos Thessaloniki
Dupa micul dejun este prevazuta excursia optionala la Insula Thassos. Vom tranzita localitatile Kabala si Keramoti, unde ne vom imbarca pe feribotul care ne va transporta pe insula.
Insula Thassos este considerat a fi pamantul mitic al Sirenelor si este situata in nordul Marii Egee. Insula face parte din regiunea Macedonia, fostrul regat al Imaparatului Alexandru cel Mare. Ofera o combinatie superba intre plajele de nisip si padurile de pin ce coboara de pe versantii domoli ai muntilor din insula. Toate aceste peisaje mirifice pot fi admirate in timpul unui tur optional al insulei. Tot pe insula se va face si pauza pentru masa de pranz. Recomandate sunt tavernele grecesti, toate asezate in fata marii.
In cursul dupa amiezii ne vom reintoarce cu feribotul in Keramoti, de unde se va pleca inapoi la hotel.

ZIUA 4 28.04.2008 Thessaloniki Platamonas Litochoro Thessaloniki
Ziua de astazi este destinata mitologiei si vizitarii muntelui Olimp. In cursul diminetii se va vizita Castelul Platamonas, unul dintre putinele castele medievale ale Greciei care nu a fost distrus de bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial. In apropiere se afla pitoreasca localitate Litohoro, localitate aflata la poalele Muntelui Olimp. Legendarul munte Olimp, era considerat `acoperisul lumii` si locasul zeilor in antichitate, fiind si cel mai inalt munte cunoscut al lumii civilizate de atunci.
Daca in antichitate, Olimpul era considerat locasul zeilor, locul de unde acestia guvernau lumea si destinele muritorilor, acum el a devenit loc de pelerinaj atat pentru iubitorii muntelui, cat si pentru cei pasionati de arta si cultura.
Daca timpul permite, la reintoarcerea spre hotel se poate face o scurta oprire si pe litoralul grecesc in statiunea Paralia Katerini.


ZIUA 5 - 29.04.2008 Thessaloniki Promahonas Kulata Sofia Ruse Bucuresti
Dupa micul dejun este prevazuta plecarea spre tara, care va avea loc pe acelasi traseu ca in prima zi. Sosirea in Bucuresti este prevazuta pentru primele ore ale serii.

Servicii incluse in pret :
 transport autocar clasat international
 4 nopti cazare in hotel de 3*, camere duble cu baie proprie, WC, minibar, TV, aer conditionat, telefon
 4 mic dejunuri
 transport autocar pentru toate excursiile
 taxe autostrazi si parcari
 ghid insotitor din partea agentiei
Servicii neincluse in pret :
 asigurare medicala
 masa de pranz si cina
 bilete de intrare la obiective turistice
 excursiile optionale
Nota :
o copil pana la 12 ani - 50% reducere
o a 3 a persoana in camera - 30% reducere
o supliment de single 60 Euro
o SUPLIMENT DEMIPENSIUNE 60 EURO

KARPATEN TURISM
Str. Teleajen nr.77 A, sector 2
Bucuresti, ROMANIA
Tel.: 0040 21 322 04 35
0040 21 323 30 06
Fax: 0040 21 321 41 97
Web: www.karpaten.ro
E-mail: rezervari@karpaten.ro
office@karpaten.ro

Contact:

Karpaten Turism
Str. Teleajen 77A, Bucuresti, sector 2 , Bucuresti
Tel: 021 - 322 04 35; Fax: 021 - 321 41 97
Email: rezervari5@karpaten.ro
http://www.karpaten.ro/

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: