Oferte Busteni


 • Sorteaza dupa: Pret Data adaugat
 • Ordoneaza:
 •  
 •  

Valea Prahovei este cea mai cautata destinatie turistica montana din Romania, ce a suferit numeroase investitii. Dintre acestea, Statiunea Busteni detine un farmec aparte ce se datoreaza peisajului deosebit oferit de crestele Bucegilor, de cladirile cu arhitectura specifica locala si asezarile in sine. Statiunea Busteni este locul de plecare in cele mai multe trasee turistice din Muntii Bucegi.

» Citeşte mai mult

Alte informaţii despre Busteni

 • Obiective turistice
  • Babele (Muntii Bucegi) Babele sunt formatiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali. Imediat sub varf se afla Cabana Babele de unde pornesc majoritatea drumetiilor in muntii bucegi. Babele s-au format ca urmare a actiunii vantului asupra straturilor geologice care sufera astfel de eroziune. De aceea Babele se mai numesc martori de eroziune. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se poate lua telecabina Busteni - Babele. Program Telecabina Busteni - Babele Iarna (16 Septembrie-14 Iunie): 08:30-15:45 (exceptie weekendurile insorite din Septembrie sau Octombrie unde programul se poate prelungi cu 2-3 ore, in functie de numarul turistilor aflati la Babele). Vara (15 Iunie-15 Septembrie): 07:30-17:45 (20:00-pentru cazurile cu foarte multi turisti la Babele) Revizie: zilnic cu jumate de ors inainte de prima cursa si in fiecare marti orele 08:00-12:00
  • Biserica Domneasca Biserica Domneasca este o biserica ortodoxa construita in 1889. Este o ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta si se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa. Biserica este o copie redusa a Manastirii Horezu. In forma de cruce cu doua turle de forme diferite, a fost ridicata de constructori italieni conduşi de Pietro Dreossi. Mobilierul este din stejar masiv, iar catapeteasma, considerata a fi cea mai frumoasa din Romania, a fost lucrata la Viena. Icoanele originale pastrate, sunt pictate de Gheorghe Tararescu sau ucenicii săi. Pictura originala din altar are acelasi autor ca si la Manastirea Sinaia - Agnes Exner.
  • Casa scriitorului Cezar Petrescu Casa scriitorului Cezar Petrescu din Busteni este locul unde scriitorul a creat majoritatea operelor sale. Aici sunt expuse scoarte vechi, mobilier rustic, ceramica romaneasca, statui si tablouri pictate de mari artisti ai vremii. Impresionanta este si biblioteca personala a lui Cezar Petrescu, care contine peste 10.300 de albume si 15.000 de reviste, dintre care trei sferturi sunt in limba franceza. Program Marti - Duminica de la 9 la 17 Intrare: 7 lei
  • Castelul Cantacuzino Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis “Nababu” din cauza averii sale impresionante. Se spunea ca ar fi putut pava intreaga curte aferenta castelului cu monedele sale de aur. Castelul este inconjurat de cascade, grote si fantani arteziene si este in topul primelor castele din Romania din punct de vedere architectural. Castelul a functionat ca sediu al Sanatoriului Ministerului de Interne, apoi in anul 2008 a fost cumparat de catre un grup de investitori si repus in circuitul turistic.
  • Crucea Eroilor Neamului Crucea eroilor Neamului este cunoscuta si sub numele de Crucea de pe Caraiman fiind ridicata intre anii 1926 - 1928 prin grija Majestatii Sale Regina Maria in cinstea celor cazuti pe campurile de lupta de pe Valea Prahovei pentru intregirea neamului in primul razboi mondial. Monument unic in tara si simbolul orasului Busteni, Crucea Eroilor este cea mai inalta cruce din Europa fiind situata la o altitudine de 2291 m, cu o inaltime de 33 m si o latime de 14 m si este amplasata pe un soclu de beton inalt de 15 m.
 • Unităţi de cazare
 • Pensiuni

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: