Oferte Covasna


 • Sorteaza dupa: Pret Data adaugat
 • Ordoneaza:
 •  
 •  
DECADA BALNEARA 10 ZILE LA COVASNA – HOTEL MONTANA 2* / 3* DE LA 880 LEI / PERS / SEJUR

Pret: 880 RON DESCRIERE Perioada: 1.03-31.05 .2018 si 16.10-15.12.2018 Hotel Montana este amplasat in Sud-Estul statiunii Covasna, in Valea Zanelor. Hotel Montana pune la dispozitia turist..

Agentia: Bye Bye Travel
22.03.2018

» Vezi detalii
O SAPTAMANA DE REFACERE 7 ZILE LA COVASNA – HOTEL MONTANA 2* / 3* DE LA 400 LEI / PERS / SEJUR

Pret: 400 RON DESCRIERE Perioada: 01.03-31.05.2018 si 16.10-15.12.2018 Hotel Montana este amplasat in Sud-Estul statiunii Covasna, in Valea Zanelor. Hotel Montana pune la dispozitia turist..

Agentia: Bye Bye Travel
22.03.2018

» Vezi detalii

Covasna este un oras balnear din judetul Covasna situat in Transilvania, fiind fostul centru al vechiului Scaun Orbai. Se gaseste pe marginea de sud- est a sirurilor de bazine interioare ale Carpatilor de Curbura, la 35 km de Sf Gheorghe, la 20km de Targu Secuiesc si 60 km de Brasov.

» Citeşte mai mult

Alte informaţii despre Covasna

 • Obiective turistice
  • Balta Dracului Balta Dracului a devenit in timp simpulul orasului Covasna, fiind de fapt o "balta" formata din noroi si gaze naturale (oxizi de carbon, sulf). Publicul are acces la Balta Dracului din anul 1881, initial fiind folosita pentru tratamente balneoclimaterice. Cu toate ca s-au produs mai multe eruptii de-a lungul anilor, ultima avand loc in 1984, la ora actuala, vulcanul este complet inofensiv.
  • Castelul Szentkereszty Castelul Szentkereszty din Arcus, judetul Covasna, a fost ridicat in 1890, de catre baronul maghiar Béla Szentkereszty, in stil neobaroc. Parcul din jurul castelului include un lac artificial si o livada. Majoritatea arborilor care populeaza parcul depasesc varsta de 100 de ani. Astazi castelul gazduieste Centrul de Cultura Arcus. In timpul perioadei comuniste a servit si ca resedinta a familiei Ceausescu.
  • Cetatea Ileana Cosanzeana Cetatea Ileana Cosanzeana, cunoscuta si sub numele de Cetatea Miske, se afla pe o culme inalta a padurii Miske, la circa 3 kilometri de orasul Covasna. Potrivit localnicilor, cetatea are si o legenda - se spune ca aici a locuit frumoasa Ileana Cosanzeana, averea sa fiind ascunsa intr-una din incintele edificiului si pazita de un cocos care doarme o singura data la fiecare 7 ani, iar in noaptea in care acest lucru ar avea loc usile salii comorii s-ar deschide, cel care a reusit sa ghiceasca momentul alegandu-se cu toata avutia zanei.
  • Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor se afla in apropiere de orasul Covasna, in partea superioara a Vaii Zanelor, si reprezinta o veche cetate dacica, cercetarile arheologice desfasurate aici scotand la iveala numeroase obiecte de ceramica, monezi si nu numai ce dateaza din perioada dacica si romana. Drumul catre cetate este accidentat si se realizeaza pe un drum forestier nemarcat, vizitatorii fiind sfatuiti sa isi ia masuri de siguranta inainte sa ajunga aici.
  • Muzeul Carpatilor Rasariteni In perioada 1995-1998, în municipiul Sfantu Gheorghe a functionat sectia, iar apoi filiala Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, care a constituit baza Muzeului Carpatilor Rasariteni
  • Muzeul Depresiunii Baraolt Muzeul gestioneaza si expune marturii din domeniul istoriei mineritului si breslelor, precum si colectii de istorie locala. Detine piese rare din produsele glajariilor din Tinutul Secuiesc si ale olarilor din Bazinul Baraolt. In prezent se lucreaza la expunerea corespunzatoare a scheletului de mastodont, de trei milioane de ani, descoperit recent in cariera de lignit de la Racosul de Sus.
  • Muzeul National Secuiesc Subordonat direct Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni (MNCR) a fost infiintat in 1999. Cercetarile din domeniile istoriei, arheologiei si etnografiei desfasurate de-a lungul timpului au dus la formarea si imbogatirea patrimoniului national administrat de muzeu, care in prezent se ridica la circa 16.000 de pozitii inventariate. Muzeul are 2 secyii aflate in alte localitati, Muzeul Oltului si Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita, si Casa Memorială „Romulus Cioflec” din Araci, jud. Covasna. O noua sectie este in curs de amenajare, in Sfantu Gheorghe, si anume Prima Scoala Romanească din localitate.
  • Statiunea Covasna Atestata documentar sub denumirea actuala din anul 1567 statiunea Covasna este strajuita de munti nu prea inalti cu varfuri rotunjite si beneficiaza de o clima placuta cu veri racoroase si ierni moderate.Datorita conditiilor geologice specifice, Covasna este bogata in izvoare de ape minerale variate si emanatii naturale de CO2. Afectiuni tratabile in statiunea Covasna Hipertensiunea arteriala Cardiopatia ischemica Arteropatiile periferice Venopatiile Disfunctia erectila Alte boli Cetatenii romani doritori de tratamente la Covasna trebuie mai intai sa treaca pe la medicul lor de familie. Acesta ii va indruma catre medicul specialist care are competenta de a elibera biletul de trimitere la centrele de tratament (numai cativa medici din fiecare judet au aceasta competenta).
 • Unităţi de cazare
 • Pensiuni

Turism prin Imagini

Felul ofertei:
Tipul ofertei:
Tara:
Localitatea:
Pretul:
Alege tipul mesei:
Data plecarii:
Alege categoria de cazare:
Cauta un hotel: